KaPo töötab - sellest saime teada, kui 2007 nende kontori akende all 2000 inimest riiki hakkasid pöörama, aga KaPo samal ajal eestlastest fašiste taga ajas (ustava Aleksei Dresseni eestvõttel). Kogemata jäigi riik pööramata, aga palju puudu ei olnud.

Kui riigipiirilt varastati Eston Kohver, siis tagus minister Pevkur vastu rindu, et Eesti riigipiir on välja ehitatud ja vastab Schengeni nõuetele. See ei takistanud teda hiljem hakata kuulsust kogumast riigipiiri väljaehitamisega alustamisel, isegi esimene piiripost sai paigaldatud!

NATO töötab samuti. Mäletan, et meile kinnitati juba 2004. aastal, kohe peale NATO-ga ühinemist, et on olemas kaitseplaanid otsustavaks ja kiireks tegutsemiseks. 10 aastat hiljem hakkas saladuskatte alt kooruma, et kohe-kohe on plaan hakata mingeid esimesi kaitseplaane välja töötama. Midagi vist isegi klopsiti valmis. Nüüd plaanitakse isegi mõned jõud siia tuua, sest vist isegi viimasele lollile on kohale jõudnud, et Venemaal Baltimaid tagasi vallutada on ulme - et targem oleks mitte käest ära andagi.

Seega - minu ööuni ei sõltu enam ammu sellest, mida mõni nupuke meile avalikkuses kinnitab või kinnitamata jätab. Peale valede ja vassimise ei ole sealt tulnud mitte midagi. Ja kui paar esimest iseseisvusaastat välja arvata, siis ega vene ajaga enam ammu vahet ei teegi. Isegi venestamissurve on sama, vaata, et veelgi suurem. Palju kavalam igatahes. Taaskord aeg elada enesessetõmbunud elu, nagu soveti ajal, sest väljas valitseb absurdimaailm. Paned välisukse kinni ja elad, kuni on võimalik ja antakse.