Vastustest lähtudes küsitleb uusi volinikke 13.–15. aprillil konkreetsemalt europarlamendi nn presidentide konverents, mis koosneb fraktsioonide juhtidest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kallasele ning teistele uutele volinikele esitatud küsimuste seas on nii üldisi kui eriküsimusi, mis ametialast sõltuvalt on spetsiifilised.

Spetsiifilisemalt esitati rida konkreetseid majandus- ja rahanduspoliitilisi küsimusi. Näiteks Kallasel tuli öelda, kui kiiresti peaksid uued liikmesriigid tema arvates liituma euroga või millist kolme majanduspoliitilist otsust peab ta kõige olulisemaks EL-i kiire ja stabiilse arengu tagamisel.

Kallas ning teised uued volinikud nimetatakse ametisse aprilli lõpul, Euroopa Parlament kinnitab tulemuse pärast 1. maid.

Nädala alguses Brüsselis viibinud Kallas ütles Eesti Päevalehele, et pidas teisipäeval kolmetunnise kohtumise rahandus- ning majandusvoliniku Pedro Solbesega, kelle juures ta esimesed kuus kuud töötab.

Kohtumistel olid kõne all ka uue voliniku ülesanded. “Põhiline on seisukohtade kujundamine ja majanduse kui terviku analüüs, ja selles saan täie rauaga osaleda,” sõnas Kallas.