"Mul polegi mul krediitkaarti. Deebetkaart, millel krediitkaardi omadused, ajab asjad ära. Milleks mulle krediitkaart, et kulutada raha, mida mul pole?"

"Mina just lõpetasin oma krediitkaardi kasutamislepingu ära. Miks - panin kokku kõik plussid ja miinused ning miinuseid tuli rohkem. Viimaseks piisaks sai krediitkaardi kuutasu tõstmine. Kui see kaart veel olemas oli, siis kasutasin seda vahel siis, kui deebetkaardil enam raha ei olnud, samuti paar korda välismaal. Krediitkaardi lõpetamise kõige suurem pluss on see, et ma ei saanud enam loota krediitkaardile vahel ettetuleva rahapuuduse korral. Nüüd on selliste olukordade jaoks olemas paar tuhat eurot ehk nn puhver. Hoian tähelepanelikumalt silma peal oma sissetulekutel-väljaminekutel, maksan vähem pangale (hajameelsena unustasin ikka vahel õigel ajal krediitkaardile kulutatud raha tagasi kanda jne). Ei ütle, et krediitkaart kuradist on, aga minule sobib ilma selleta rohkem. Ja välismaal reisides olen saanud seni ka deebetkaardiga kõik aetud."

"Krediitkaarte on erinevaid: püsimaksega ja määratud maksega. Püsimaksega on see, mis asendab põhimõtteliselt laenu – kasutad ja maksad siis tagasi väiksemate summade kaupa ja intressiga. Määratud maksega – kasutad kuu jooksul ja maksad tagasi järgmise kuu kindlaks kuupäevaks intressita(!). Mina kasutan igapäevaselt just viimast, sellega saab maksta igal pool, samuti broneerida reise, osta internetis, olen ka vajadusel tehinguid vaidlustanud, näit. topeltbroneeringud. Kasutan mitte sellepärast, et vajan krediiti – raha on kontol alati olemas ja suuremad ostud nagu kodutehnika saan ka täiesti kohe kontolt ära maksta - olen lihtsalt harjunud, see on minu rahakotis olnud juba varsti 20 aastat. Mingit teenustasu ka eraldi ei ole, pangas on mingi "pakett", mis sisaldab kõiki teenustasusid."

"Ma ei saa hästi aru, miks peaks krediitkaarti kasutama, kui raha tegelikult on ja on olemas krediitkaardi omadustega deebetkaardid. Sellise kaardiga saab netis maksta, broneerida jne, st teha kõike, mida krediitkaardigagi saab. Ainuke vahe krediitkaardiga on see, et ei koguta kindlaks kuupäevaks tagasimakset, intresse pole jms krempel jääb ära."

"Välismaalt töövahendite ostmiseks ning puhkusel näiteks rendiauto eest tasumiseks - igati mugav. Koju tulles maksad ilusti raha tagasi. Pole probleemi."

"1.Sest on mugav- saab maksta isegi seal, kus deebetkaardiga ei saa.
2. Mul on määratud tagasimaksega Visa Gold, seega saan faktiliselt pangalt üheks kuuks tasuta krediiti 2500 euro ulatuses.
3. Oma krediitkaardiga saan paljudes kohtades soodukat..."

"Kasutan krediitkaarti peamiselt seetõttu, et ei kannata, kui tasku on pungil erinevatest kaartidest. Kuna krediitkaart ühendab endas ka deebetkaardi omadusi (va see, et sularaha väljavõtt on kallis), siis ongi kahe asemel üks ja ainus. Tegemist on püsimaksega kaardiga, millel puudub intress. Jah, 30 päeva jookseb nö võlgu ja see ongi igakuise tsükli osa. Kord kuus, 10ndal kuupäeval võetakse kuu aja jooksul kulutatud summa deebetkontolt maha. Vanasti, kui oma raha hoiustamise eest veel hästi intressi maksti, panin kogu vaba raha hoiusele, nii, et deebetkontole jäi kena ümmargune null, siis oli võimalik sellisest käitumisest ka reaalselt tulu teenida. Täna see kahjuks nii ei ole, aga harjumus on jäänud, kõik mis vaba, läheb üldse teise panka, kust siis enamasti liigub mingi osa investeeringuteks. Pole ju mõtet krediidi jagu oma raha deebetkontol hoida ja veel reserviga, sest sa ei tea täpselt kunagi, palju igapäevased kulutused kuu lõpuks vajada võivad. Õnneks on krediitkaardi limiit piisavalt suur, et seda siiamaani lõhki lasta pole ka õnnestunud. Kaardil on mingi preemiaprogramm ka, mingi aja takka saab sealt nänni, mitte, et see eesmärk oleks, aga paar korda aastas niisama tasuta SPAs käia on ka ju mõnus."

mul on neid keskeltläbi kaks: SEBi virtuaalne krediitkaart. Tegin spetsiaalselt selleks SEBi arve, et hoida sellel paarsada eurot tagavaraks ning kui soovin Ebayst midagi osta, siis teen omale uue virtuaalse krediitkaardi, panen talle limiidiks umbkaudu niipalju, kui konkreetseks ostuks vaja ning regan selle paypalis ära. Tasun oma Ebay ostu eest paypaliga. Swedbanki oma kasutan täpselt niimoodi, nagu varem oma deebetkaarti poodides maksmiseks, sest krediitkaardiga makstes saab ca kolm korda rohkem boonuspunkte kui tavakaardiga. Ainult see tuleb juurde, et ca korra nädalas tuleb netipanka sisse logida ja oma tavaarvelt sinna krediitkaardikontole vastavalt tehtud ostudele raha juurde kantida. Krediitkaardi kasutamise eest teenitud boonuspunkte vahetan üldjuhul kas Selveri, Rahva Raamatu või Piletilevi kinkekaartide vastu."

"Minul ongi ainult krediitkaart. Määratud tagasimaksega kindlal kuupäeval. Kasutan olemasoleva raha piires, st pole kunagi mingit intressi maksnud. Kasutan igapäevaselt, sularahas teen tehinguid harva. Minu arvates väga mugav, et ühe kaardiga saab kõik vajadused kaetud. Selle peale pole tulnudki, et krediitkaardi kasutamine mõne silmis taunitav on. Igakuine ülevaade sooritatud tehingutest on oluliselt parem, silm on oma rahaasjadel ja kuludel oluliselt paremini peal."