Peaminister esineb ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu (ECOSOC) aasta olulisimal kohtumisel, kus ta räägib Eesti kogemusest, kuidas innovatsioon ning e-teenused aitavad kaasa demokraatia ja majanduse arengule.
Rõivas külastab esmaspäeval Transferwise kontorit New Yorgis ja kohtub Eesti aukonsulitega Ameerika Ühendriikides, et arutada Eesti ja USA majandussuhteid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Rõivas peab kõne ka Rahvusvahelises Rahuinstituudis ning kohtub ÜRO Peaassamblee Presidendi Mogens Lykketofti ja ÜRO Lastefondi UNICEF tegevjuhi Anthony Lakega.

Peaministrit saadab visiidil elukaaslane Luisa Värk, kes annab laulutunni Ameerika Eesti koolide ühinenud lastekoorile, mis valmistub 2017. aasta laulupeoks. Luisa Värk tasub oma reisikulud ise.

Eesti liitus ÜROga 1991. aastal ja sellest ajast alates on Eesti roll ja panus ÜROs kasvanud. Eesti on osalenud aktiivselt rahuvalveoperatsioonidel Lähis-Idas, Horvaatias, Malis ja Liibanonis. Eesti on ka aktiivne UNICEFi liige, panustades naiste ja laste kaitsesse ning hariduse kättesaadavusse kriisipiirkondades.

2005. aastal esitas Eesti kandidatuuri ÜRO Julgeokekunõukogu ajutise liikme kohale aastateks 2020-2021, et rääkida aktiivsemalt kaasa globaalsetes julgeoleku küsimustes. Valimised toimuvad 2019. aastal.
Julgeolekunõukogul on viis alalist liiget (Venemaa, Hiina, USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa) ning kümme ajutist liiget. Igal alalisel liikmel on otsuste vastuvõtmise suhtes vetoõigus. Ajutised liikmed valitakse ÜRO Peaassamblee poolt kaheks aastaks.