Ühistransporti sisenedes on rohelise kaardi valideerimine kohustuslik ning annab transpordikorraldajatel ühistranspordi liinivõrku ja sõidugraafikuid tarbijate vajadustest lähtuvalt korrigeerida.

"Mupo tuletab veel kord kõigile tasuta transpordi õigust kasutavatele tallinlastele meelde – transporti sisenedes valideerige oma roheline kaart ning hoidke käepärast oma ID kaart või muu pildiga isikut tõendav dokument," teatas mupo.

Ühiskaarti ei ole vaja valideerida üle 65 aasta vanustel inimestel. Õpilased ja üliõpilased saavad Tallinna ja Harjumaa ühtses ühistranspordi piletisüsteemis kasutada sõitude registreerimiseks ja sõiduõiguse tõendamiseks kõiki puutevaba kiibiga rahvusvahelisi ISIC kaarte ja ka elektroonilisi õpilaspileteid.

Sõitjatel, kellel puudub Tallinna elanike registrisse tehtud sissekanne, tuleb oma sõidu eest tasuda. Seda on võimalik teha kahel viisil – osta bussijuhilt ühekordne sõidupilet või kanda ühiskaardile piisav rahasumma, millest validaator igal sõidukorral sõidupileti maksumuse lahutab. Viimane moodus on kindlasti mugavam ja ka odavam.