Sarapuu rääkis tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et nn Bermuda kolmnurga baaripidajate vastu kohtus käimine on erandlik ega lahenda tegelikult probleemi. Abilinnapea sõnul on tänaseks viie baari puhul tehtud otsus Tallinna linna kasuks ja kahe puhul baaripidaja kasuks. Ülejäänud viie baari suhtes tehakse otsus sellel nädalal.

Küsimusele, kas linn kavatseb eile teatavaks tehtud Dublineri ja Bayern Böhmen Kelleri kasuks tehtud otsuse edasi kaevata, vastas Sarapuu, et kõigepealt asutakse baaripidajatega uuesti läbi rääkima. „Räägime läbi ja kui jõuame kokkuleppele, siis ei vaidle,“ sõnas Sarapuu ja selgitas, et kohtuvaidlus seda probleemi niikuinii ei lahenda. „See kohtuvaidlus on erandlik, läbi aastate on peetud kümneid ja kümneid nõupidamisi, et ettevõtjad saaksid tegutseda, turistid hotellis magada ja elanikud elada. Kohtuotsuste teel seda asja ära ei lahendata,“ viitas ta vajadusele leida sõbralik lahendus.

Tallinna Halduskohus otsustas eile, et Valli baarile kehtestatud ööelupiirangud on õiguspärased, kuid Dubliner ja Bayern Böhmen Keller võivad vanamoodi edasi tegutseda. Juba varem tunnistas kohus õiguspäraseks Labori baaridele seatud piirangud. Baaride Taco Express, Shotbar, Nimeta, St. Patrick’s ja Route 13 osas tehakse otsused käesoleval nädalal.

Tallinna Linnavalitsuse 21. oktoobri 2015 korraldusega kohustati üheksat vanalinna baari lõpetama alkohoolse joogi müük kellaaegadel 00.00 - 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 01.00 - 05.00. Samuti piirama toitlustamise ja meelelahutusprogrammi pakkumist kellaaegadel 00.00 - 05.00 ja puhkepäevale eelneval ööl kellaaegadel 02.00 - 05.00 eesmärgiga tagada Tallinnas Suur-Karja, Vana-Posti ja Müürivahe tänavate piirkonnas avalik kord.