Lihakilo on tõesti väga soodsa hinnaga viimasel ajal müügil. Sool-pipar, Manni makaronid ka. Aga kõik köögiviljad? Ei tasu siin kapsas-peedist-porgandist rääkida, inimene tahab natukenegi vaheldust ka. Oleme oma peres ammu täheldanud, et lihatükk on õhtusöögi juures see kõige soodsam komponent, maksavad kõik lisandid ja isegi maitseained, rääkimata värsketest ürtidest. Käime tavalistes supermarketites, mitte Stockmannis või Selveris, rääkimata Kaubamaja toiduosakonnast.

Väikese sissetuleku puhul sa ostadki natuke kartulit ja hapukoort, praed kartulit, hea, kui ühe sibula ka juurde. Või teed endale ja lastele õhtuks paki pelmeene, sest see ei nõua mingeid lisandeid. Makaronid Rakvere pihvidega jne. Lihast saaks jahukastet ka teha, aga kas see on tervislikum? Ja tõeliselt vaesed inimesed ei hakka sul isegi ahjuliha tegema, sest see võtab liiga palju elektrit, ahi peab ikkagi paar tundi sees olema.
Selliste "paprika pihta ei paisuta" reklaamide asemel tuleks ehk tõesti õpetada inimesi jälle kodus süüa tegema, aga toidukaup peaks ikka kõigile kättesaadava hinnaga olema. Aeg on ka oluline tegur kindlasti. Mis süsivesikutesse puutub, siis riisis ja tatras on ka neid rohkem kui vaja, kuid jah, eks nad ole parem valik kui makaronid.

Kui oleks minu teha, keelaks ma ülimagusate jogurtite ja kohupiimakreemide tootmise täiesti ära, no milleks peab 100 grammis jogurtis olema 15 grammi suhkrut? Ärgu nüüd Potisepp tulgu seletama, et tegemist on marjade enda suhkruga, nii rumal jutt suhu tagasi! Lisaks on ju teada, et eriti kahjulikud on transrasvad ja see kurikuulus glükoosi-fruktoosisiirup, eriti veel tibakese maitsetugevdajaga segatult. Miks ei võiks siis teha maksusoodustust just neile toodetele, mis ongi oma koostiselt nö puhtad ja tervislikud, kasutavad "päris" toiduaineid, mitte mingeid "maitselisi" kontsentraate ja muud sellist jama?