Keskerakond on Eesti venekeelse elanikkonna seas populaarseim partei ja valitseb nende toel kindlalt nii Tallinnas, Narvas, Kohtla-Järvel kui Sillamäel. Maardu oli suurim venekeelse enamusega linn, mida Keskerakond ei kontrollinud, kuigi Maardu pikaajaline linnapea Georgi Bõstrov võttis kohalikud keskerakondlased enamasti oma linnavalitsusse.

Bõstrov polnud keskerakondlane, vaid kuulus Eestimaa Ühendatud Vasakparteisse. Maardu kohalikel valimistel osales Bõstrov paljuski oma erakonnakaaslastest koosneva valimisliidu eesotsas. Bõstrov suri eelmisel sügisel, uueks linnapeaks sai samuti Vasakparteisse kuuluv Valev Kald. Tema võeti aga sel kuul ametist maha ja täna valiti keskerakondlane Arhipov ka valimisliidu häälte toel Maardu linnapeaks.

Arhipovi kandidatuuri poolt hääletas 19 volikogu liiget, 1 hääletussedel oli kehtetu.

Linnavolikogu Keskfraktsiooni aseesimees Nikolai Degtjarenko ütles Keskerakonna teatel järgmist: "Vladimir Arhipovi valimine uueks Maardu linnapeaks on loomulikult keskerakondlastest saadikute ja nende linnavolikogu kolleegide ühine võit. Peaasi, et see on terve mõistuse ja poliitilise loogika võit. Meie linna ajalooraamatut kirjutatakse ammu ning selles ajaloos on igaühel oma koht, omad õnnestumised ja ebaõnnestumised. Täna pöörasime järjekordse lehekülje selles raamatus, kutsun kõiki üles mitte vaatama tagasi, vaid julgelt koos edasi liikuma. Olen veendunud, et Keskerakond suudab Maardus ühendada erinevad poliitilised ja ühiskondlikud jõud ning täita linnavalitsuse peamist ülesannet, milleks on elanike elujärje tõstmine."

Maardu linnapea Vladimir Arhipov kinnitas, et suudab toime tulla tema ees seisvate ülesannetega. "Tunnetan saadikute, valijate ja Keskerakonna juhtkonna aktiivset toetust. Maardus peab töö jätkuma ning tuleb leida
uusi lähenemisi linna juhtimise kvaliteedi tõstmiseks. Me mõistame, et meid ootab ees tõsine töö, ja me oleme selleks valmis," ütles Maardu uus linnapea.

Vladimir Arhipov oli Maardu linnapea ka aastatel 1995-1996.