Eestikeelne gaasiohutuse infotund toimub kolmapäeval, 27. aprillil. Neljapäeval, 28. aprillil aset leidev teabetund on venekeelne. Korteriomanikele mõeldud teavitusüritus algab mõlemal päeval kell 18.00.

Infotunnid juhatab sisse Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid. Seejärel annab Päästeameti esindaja juhiseid, kuidas kodu tuleohutuks muuta.

Tehnilise Järelevalve Ameti ja Eesti Gaasi esindajad räägivad sellest, kuidas kasutada gaasipaigaldisi kodus nii, et nad ei muutuks ohtlikuks meie elule.

Selle aasta esimestel kuudel on inimesteni jõudnud mitu kurba uudist selle kohta, kuidas vingugaasimürgituse tõttu on lapsed haiglasse sattunud ja hukkunud.

Keegi ei tea täpselt, kui palju on Eestis vanu ja hooldamata gaasiboilereid. Seadus paneb vastutuse korteri omanikule, kuid paljud isegi ei tea, et peaksid ise gaasikontrolli kutsuma.

Gaasiboileri vanusest suurem risk on korralik euroremont, mis rikub ära vannitoa ventilatsiooni. Paljudes korterites asub gaasiboiler just vannitoas ning sinna on remondi käigus jäetud loomata õhu juurdevoolu lahendus, mistõttu ei toimu gaasi täielikku põlemist ning tekib surmav vingugaas.

Ehkki juba mõnda aega on suitsuandurid siseruumides kohustuslikud, pole neist vingugaasi tuvastamisel kasu. Selleks, et vingugaasioht elimineerida, tuleks muretseda spetsiaalne vinguandur. Erinevalt lakke paigutatavast suitsuandurist käib umbes kolmekümne euro ringis maksev vingugaasiandur seina peale, umbes inimese hingamiskõrgusele. Elutoas võiks kõrguse arvestada selle järgi, kus on diivanil istuva inimese suu, magamistoas aga võiks andur olla padja kõrgusel. On ka selliseid andureid, mis tuvastavad nii suitsu kui vingu.