Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles ERR-i venekeelsele uudisteportaalile, et kassatsioonkaebused esitasid eelmisel nädalal mõlema süüdimõistetu, nii Ralf Milleri (63) kui ka Sergei Starõhhi (40), kaitsjad, vahendab ERRi uudisteportaal.

Milleri kaitsja vandeadvokaat Vladimir Sadekov tahab tema kaitsealuse õigeks mõistmist või alternatiivselt vähendada talle määratud karistust.

Starõhhi kaitsja vandeadvokaat Toomas Kõiv taotleb ringkonnakohtu otsuse tühistamist osas, millega mõisteti tema kaitsealune süüdi. Alternatiivselt palub advokaat vähendada oluliselt Starõhhile mõistetud karistust.

Märtsi lõpus jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata kunagise viinaärimehe Igor Savenkovi mõrvakatse eest Ralf Millerile mõistetud karistuse, kuid tühistas tema kaassüüdistatava Sergei Starõhhi varasema õigeksmõistmise ja saatis ta uue otsusega vangi.

Kaitsepolitsei alustas kriminaalmenetlust 2012. aasta 31. mail, kui Tallinnas leiti aadressil Tartu maantee 53 asuva maja juurest sõiduauto alt lõhkeseadeldis. Politseipatrullid piirasid inimestele ohutsooni ligipääsu ja päästeameti demineerimiskeskuse töötajad eemaldasid seadeldise sõiduki küljest ning muutsid selle ohutuks. Meedia avalikustas peagi, et õhku üritati lasta endise viinaärimehe Igor Savenkovi autot ning üks, kes sellega seotud oli, on kuritegelik ärimees Ralf Miller.

"Kaitsepolitsei pidas seoses juhtunuga 30. juulil kinni Ralfi ja Sergei ning esitas neile kahtlustuse sõiduauto omaniku, 54-aastase mehe mõrvamise katses. Kohus võttis kahtlustatavad prokuröri taotlusel vahi alla. Mark peeti kahtlustatavana kinni 27. septembril ja võeti samuti vahi alla," kinnitas prokuratuur.

Starõhhi on varem kriminaalkorras karistatud neli korda, Miller on Eestis varem karistamata.