Millest kirjutavad kodumaised päevalehed:

Eesti Päevaleht jagab intervjuud Jaak Jõerüüdiga, kes ütleb, et juhul kui temast peaks saama järgmine Eesti president, ei kavatse ta olla eelkäijate kloon. Niisamuti ei plaani ta kerjata poliitilist toetust ega anda suuri lubadusi. Samuti on lehes juttu sellest, et NATO soov peatada alliansi laienemist raputab üht Eesti välispoliitika peamist sammast. Muugulgas räägitakse mõtetest kehtestada suhkrumaks, Maxima Eesti tegevjuht räägib väljakutsetest jaekaubanduses ja samuti leiab mitmeid lugusid alanud presidendirallist.

Postimees seab fookusesse Tšernobõli tuumakastroofi jälgede kustutamise
ehk täpsemalt on juttu sellest, et peagi valmiv uus sarkofaag peaks takistama Tšernobõlis radiaktsioonileket järgmised sada aastat.
Õhtulehes räägib üks paljudest suure südamega vabatahtlikest sellest, kuidas käivad maastikuotsingud kadunud inimeste leidmiseks, mida on otsingud talle õpetanud ja mida olulist on se talle meelde tuletanud. "See on täiesti loomulik, et mingid hetked on traumeerivad, aga grupi ja kriisinõustaja abiga tuleb sellest välja," räägib Anne, et rõõm ulatada abikätt on siiski suurem. Samuti räägib tuntud endine raadiohääl Agnes Aaliste, sellest, mis sundis teda lahkuma raadiost ning leht jutustab ka seda, kuidas Marina Kaljuranna ema aitas punastel vangist põgeneda.

Äripäev kirjutab, et justiitsminister Urmas Reinsalu välja käidud äriseadusliku muutumise ettepanekud saavad kõva kriitikat. Samuti räägitakse sellest, et suvila ostetakse järjest enam eesmärgiga seal kunagi aasta läbi sees elada. Raivo Vare sõnab värskes Ärilehes, et paljukannatanud Ukrainale võib prognoosida nii teatud sisepingete kasvu kui ka välispoliitilisi tagasilööke.

Millest kirjutavad välismaa väljaanded:

Reuters vahendab, et pühapäeval toimunud Austria presidendivalimiste esimeses voorus kogus enam kui kolmandiku häältest paremäärmusliku vabaduspartei (FPÖ) kandidaat Norbert Hofer. Sisserände ja Euroopa Liidu vastane Hofer sai 36,4 protsenti häältest. Valimiste teises voorus on austerlastel valida tema ja roheliste kandidaadi Alexander van der Belleni vahel, kes kogus 20,4 protsenti häältest.

Samuti räägib väljaanne, et Serbias pühapäeval toimunud parlamendivalimistel pälvis rahva toetuse peaminister Aleksandar Vučići Euroopa Liidu liikmeks saamisele suunatud poliitika, kuid pead tõstab ka marurahvuslik opositsioon, mis on Euroopa Liidu vastu ja nõuab tihedamaid sidemeid Venemaaga.

Associated Press kirjutab aga sellest, et Valgevenes on tuvastatud piimas radioaktiivseid jääke, kuid valitsus kutsub ülesse inimesi säilitama rahu ja mitte pöörama radioaktiivsusele tähelepanu.

Coming Monday: #APExclusive: Test finds radioactive Chernobyl residue in Belarus milk. pic.twitter.com/wls6DylwSR— The Associated Press (@AP) April 24, 2016

Millist ilma on oodata nädala alguses:


Ka teisipäeval on päike veel peidus
Tuleb pilves ilm. Sajab vihma. Sadu on paiguti tugev. Puhub põhja- ja kirdetuul 2-8, puhanguti 14 m/s, õhtuks nõrgeneb ja pöördub kagusse. Õhutemperatuur on 7..12°C.
Täna tuleb pilves selgimistega ilm. Hommikul sajab kohati vihma või lörtsi, õhtu poole on oodata vihma Ida- ja Kesk-Eestis. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, rannikul puhanguti 12-15 m/s, õhtupoolikul on tuul muutliku suunaga 2-7 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 5..10°C-ni.

Veidi päikest on oodata alles kolmapäeval, mil tuleb vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub lõunakaare tuul 3-10 m/s. Õhutemperatuur on 7..12, Ida-Eestis kohati 14°C.

Olukorrast liikluses:

Üldiselt on olukord liikluses rahulik, ent lähtuvalt liiklusrakenduse Waze kaardist saab kinnitada, et suur ummik on tabanud Gonsiori tänavat ja selle lähiümbrust. Samuti on teada, et Laagna teel juhtus umbes kella veerand üheksa paiku liiklusõnnetus, ning autojuhid, kes kasutavad hommikuti just seda teed, peaksid varuma aega ja kannatust.