Ajalehe Metro hollandi-türgi päritolu kolmunist jagas Twitteri vahendusel lõike oma artiklist, mis rääkis diplomaatilisest tülist Türgi ja Hollandi vahel, kui pälvis võimude tähelepanu, vahendab uudistekanal Sky News.

Ajakirjanik Ebru Umar säutsus vahetult enne kinnipidamist, et politsei on tema ukse taga. "Ma ei viibi vabaduses, läheme haiglasse arstlikule ülevaatusele enne, kui mind toimetatakse prokuröride juurde," kirjutas ta.

Hollandi välisministeerium on lubanud juhtumiga aktiivselt tegeleda ja on kontaktis Türgi võimudega.

Hollandit valitsuse pahameele põhjustas Türgi konsulaat Rotterdamis, kes saatis kohalikele türgi organisatsioonidele ringkirja, paludes neil teatada kõigist juhtumitest, kus keegi Türgi rahvast või president Recep Tayyip Erdoğani solvab.

Hollandi peaminister Mark Rutte ütles selle peale, et soovib Türgilt kirja kohta selgitust. "Olen üllatunud," ütles Rutte. "Jääb ebaselgeks, mida Türgi valitsus sellise teguviisiga saavutada soovib." Riigi lõimumisminister Lodewijk Asscher süüdistas Türgit Hollandi sõnavabaduse õõnestamises.

Päev varem ütles justiitsminister Ard van der Steur, et valitsus menetleb parlamendis tehtud ettepanekut võõrriigi riigipeade solvamise keelu tühistamiseks võimalikult kiiresti. Minister ütles, et püüab vastava eelnõu parlamenti saata juba sel nädalal.