Yedioth Ahronoth ei nimeta oma artiklis ühtki allikat, kuupäeva ega sündmuspaika ning ei viita ka sellele, et Iisraeli lennukid oleksid pihta saanud, vahendab Reuters.

Iisraeli 10. telekanal teatas aga Yedioth Ahronothist eraldi, et Vene lennuk lähenes Iisraeli lennukile Süüria Vahemere ranniku lähistel eelmisel nädalal, kuid mingit kontakti nende vahel ei olnud.

Iisraeli kaitseväe esindaja keeldus kommenteerimast.

Iisrael, kes on korduvalt Süüriat pommitanud, et nurjata arvatavad relvade üleandmised Liibanoni Hizbollahi võitlejatele, seadis Moskvaga kiiresti sisse operatiivse otseliini, et vältida Vene interventsioonivägedega kogemata tulevahetusse sattumist.

„Ma tulin siia ühe peamise eesmärgiga: tugevdada julgeolekualast koordineerimist meie vahel, et vältida õnnetusi, valestimõistmisi ja tarbetuid vastasseise,“ ütles Netanyahu neljapäeval Moskvat külastades.

Yedioth Ahronothi andmetel tõstatas Iisraeli lennukite tulistamise venelaste poolt kõigepealt Iisraeli president Reuven Rivlin, kes külastas Moskvat 15. märtsil. Siis vastas Venemaa president Vladimir Putin ajalehe andmetel, et ei tea intsidentidest midagi.