Kogu probleem on konkreetselt laste koolitamiste pearahades. Sellepärast ka sulgetakse jõuga gümnaasiume, et siis see raha KOVidelt ära võtta. Jäävad alles põhikoolid ja ongi maja pooltühi. Selle juures on suure osa maakohtade koole tehtud korda Euroopa Liidu rahadega. Ja see pole naljaasi. See eeldab teatava aja jooksul kooli pidamist. Kui seda ei tehta, siis peab KOV need miljonid euroliidule tagasi maksma.

Keegi ütles, et majad tahavad remonti ja siis pahad lapsevanemad viivad lapsed ära oma nn erakooli. Aga tühi maja tahab ka remonti ja kütmist, kus ei toimu üldse midagi! Samuti tuleb neil maksta koolibussi eest, mis pole üldse mitte odav lõbu. Koostöö asemel on võetud ette konfrontatsioon.
Üldse oli Ligi siis vist rahandusminister, kui see seadus vastu võeti. Oleks pidanud ja peaks ka praegu teadma hästi, kust tulevad KOV tulud - peamiselt töötajate tulumaksuosast, kes on ennast valda registreerinud. Sama hästi teadis ja ka teab praegu, kuidas hariduse rahastamine riigi eelarvest käib.

Rahandusministeeriumi kodulehel on selline info "Alates 2016. aasta 1. jaanuarist on ühe õppekoha tegevuskulu piirmäär 87 eurot ühe kuu kohta ning põhikooli ja gümnaasiumi õpetaja töötasu alammäär täistööajaga töötamise korral 958 eurot kuus (bruto)." Haridusministeeriumi kodulehel on selline info: "Munitsipaalkoolide õpilaste arvust lähtudes määratakse igal aastal riigieelarvest toetus valla- ja linnaeelarvetele. Seda õpetajate töötasu, sotsiaalmaksu, täienduskoolituse ja õpikutega seotud kulude katmiseks. Samasugune toetus nähakse vastavalt erakooliseadusele ette ka eraüldhariduskoolidele. Seejuures ei tee riik koolipidajatele ettekirjutusi vahendite jaotuse osas. Kohaliku omavalitsuse kohustus ja õigus on rahastada koole vastavalt koolide tegelikule vajadusele. Hariduskulude kohta saab lähemalt lugeda Rahandusministeeriumi veebist".

Seega pole mingit nn erakooli. On munitsipaalkool, kus vanemad saavad ise juurde maksta. Ligi jutt, et kuidas mingit kinnisvara kinni makstakse, on sulaselge vale!