Eelmisel aastal langes Venezuela majandus 5,7%, tänavuseks languseks ennustatakse 8%. Pärast president Nicolás Maduro võimuletulekut 2013. aastal on Venezuela bolivar mustal turul kaotanud 98% oma väärtusest.
Järjekord Caracases, 16. märts

Osa tarbekaupu on lettidelt kadunud, teiste hind tõuseb pidevalt. Jaanuaris ütles valitsus, et aastane inflatsioon oli 141%. Defitsiitsete kaupade seas on leib, ravimid, tualettpaber, seep.

"Leiba ei ole"

Supermarketite ümber looklevad järjekorrad on võrreldavad Nõukogude Liidu lagunemisajaga. Järjekorrad jäävad alles ka siis, kui poed on suletud.
Järjekord Caracase supermarketi uksel

Poed on suletud järjest sagedamini, sest valitsus püüab meeleheitlikult elektrit kokku hoida. Eelmisel nädalal teatas president Maduro, et aprillis ja mais on riigiametnikele kõik reeded vabad. Ka viimane esmaspäev kuulutati kiirkorras vabaks päevaks. Täna, 19. aprillil on Venezuela iseseisvuspäev, nii et nädalavahetus kestab paljude töötajate jaoks viis päeva. Samuti teatas president, et Venezuela kellad keeratakse elektri säästmiseks pool tundi ette. Viimati kruttis kella tema eelkäija Hugo Chávez, kes keelas kella 2007. aastal pool tundi tagasi, nii et Venezuela on nüüd tagasi samas ajavööndis, mis enne Chávezi võimuletulekut. Aga palju, palju halvemas olukorras.
Elektri säästmiseks suletud pood Caracases, 10. veebruar

Õnnetuseks on riiki just praegu tabanud viimase 47 aasta kõige hullem põud, mida süvendavad metsatulekahjud. Bloomberg intervjueeris Caracase elanikku, kelle linnaosa saab vett kolm korda nädalas ja ainult mõneks tunniks.

Kui vesi saabub, on see halva kvaliteediga ja vajab desinfitseerimist.


See on Guri reservuaar, riigi suurim mageveekogu. Lisaks inimeste jootmisele peab see käigus hoidma hüdroelektrijaama, mis toodab 40% Venezuela energiast.
Guri reservuaar

Kui Guri reservuaari veetase langeb alla 240 meetri merepinnast, tuleb elektrijaam välja lülitada. Praegu on veetase 243 meetrit. President Maduro ütleb, et tavainimesed peavad elektritarbimist vähendama. "Juukseföönid võtavad palju energiat, samuti triikrauad," nentis president. "Me peame inimeste teadlikkust suurendama."

Energeetikaminister Luis Motta uurib Guri reservuaari

Kuritegevus süveneb: aastas toimub umbes 28 000 mõrva. Ainuüksi aprillis mõrvati näiteks La Ceiba nimelise väikelinna linnapea ja rahvuskaardi kindral. Human Right Watchi sõnul vastab politsei omakohtuga, mõrvab kahtlusaluseid, korraldab vaestes linnaosades massivahistamisi ja ajab inimesi kodudest välja.
Caracases politseijaoskonna hõivanud vangid selle katusel, 16. aprill

Parlamendis enamust hoidev opositsioon üritab korraldada presidendi tagandamiseks referendumit, aga valitsuse kontrollitud riigiasutused on algatust edukalt blokeerinud. Suuremates linnades toimuvad regulaarselt kokkupõrked valitsusvastaste meeleavaldajate ja politsei ning valitsuse pooldajate vahel.
2. märts San Cristobalis

Ka opositsioon kasutab vägivalda. Hiljutisel meeleavaldusel San Cristóbalis sõitis politseinike sekka buss, kaks korravalvurit hukkus ja üks sai rängalt viga. Tipp-poliitikud, sealhulgas president, hoiatavad, et kodusõda ei saa enam välistada.