Õppusel harjutatakse nii õhulahingute pidamist, sideprobleemidega lennuki otsimist ja eskortimist kui tulejuhtide ja lennuki pilootide koostööd. Samuti korraldatakse Ämari lennubaasi lähistel lennupääste õppus, millest võtab osa ka politsei- ja piirivalveameti lennusalk helikopteriga AW139, teatas kaitseväe peastaap.

Eesti õhuväe ülema kolonel Jaak Tarieni sõnul osalevad ka käesoleval aastal lisaks Eesti, Leedu, Belgia, Hispaania, Poola ja Briti õhuväelastele õppusel meie partnerriikide Rootsi ning Soome õhuväed. "Rõõm on tõdeda, et NATO partnerriigid Rootsi ja Soome õhuvägede osalemine selles õppuste seerias on muutunud traditsiooniks," ütles kolonel Tarien.

Õppusel osalevad lahingulennukid harjutavad ka lähenemisi tsiviillennuväljadele, Balti õhuruumis viibib õppuse ajal ka NATO eelhoiatuse ja õhuruumi juhtimise lennuk AWACS E-3.

Balti õhuturbega seotud õppusi on korraldatud BRTE (Baltic Region Training Event) nime all peetud 2008. aastast kõigis Balti riikides. Käesolevast aastast kannab õppus nime Ramstein Alloy.