PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul sai häirekeskus kella 12.30 paiku teate, et Viljandis aadressil Valuoja puiestee 22 trepikojas tulistati meest. "Vaatamata meedikute püüdele, ei õnnestunud kahjuks viga saanud 39-aastast meest päästa ning ta suri," sõnas Peitel.

Sündmuskohale reageerinud politsei pidas kinni mehe, keda on alust kuriteo toimepanemises kahtlustada. "Kellelegi kõrvalisele temast täiendavat ohtu ei ole," rõhutas Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik.

Esialgsetel andmetel kasutas tulistaja oma lähedase relvakapist võetud tulirelva. Praegu teadaolevalt oli kuriteo toimepanemisel kasutatud relv hoiustatud nõuetekohaselt selleks ette nähtud lukustatud relvakapis, kuid mees lõhkus kapiluku, võttis relva, suundus trepikotta ning tulistas meest, kes parasjagu trepikojas viibis.

Politsei selgitas, et ohver ei ole sama maja elanik ning teadaolevalt ohver ja tulistaja üksteist ei tundnud.

Politsei tegi hoiatuslasu

"Tulistamise järgselt jättis laskja relva oma korterisse ning püüdis põgeneda. Politsei korraldusele peatuda ta ei allunud, mistõttu tegi politsei teenistusrelvast ühe hoiatuslasu ning mees õnnetus maja lähistel kohe kinni pidada. Kinnipidamise käigus keegi viga ei saanud," kinnitas operatiivjuht.

Mis ajendas kuriteos kahtlustatavat rünnakuks tulirelvaga, on selgitamisel. Politseile on teada, et kuriteos kahtlustatav 38-aastane mees on varasemalt viibinud ravil kinnises raviasutuses. Tema tervisliku seisundi selle raske isikuvastase kuriteo toimepanemise ajal selgitab ekspertiis. Kinnipeetud mehe kontrollimisel selgitati, et ta oli kaine ning negatiivse vastuse andis ka kiirtest narkootikumide võimaliku tarvitamise osas.

"Politsei esmaseks ülesandeks sellises olukorras on oht võimalikult kiiresti kõrvaldada ning ohtlik isik oma valve alla võtta. Sündmuskohale reageerisid kõik piirkonna politseipatrullid ning korrakaitsjatel õnnestus kiirelt Valuoja pst 22 maja lähistel isik kinni pidada ning kõrvaldada oht läheduses viibivatele inimestele," kommenteeris operatiivjuht Helmer Hallik.

Politsei alustas selle juhtumi kõigi asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmist.

Jaga
Kommentaarid