„Heidutamiseks ja Balti riikide kaitseks on vaja suuremat, poliitiliselt ning sõjaliselt usutavat liitlasvägede kohalolu. Me töötame selle nimel, et vastavad otsused tehtaks sel suvel NATO Varssavi tippkohtumisel,“ sõnas Vseviov kohaliku aja järgi eile peetud mõjuka mõttekoja Atlantic Council konverentsil.

Kantsler Vseviov arutles NATO tippkohtumise teemadel USA Senati ruumes korraldatud konverentsil koos Leedu kaitseministri Juozas Olekase ja endise USA kongressiliikme ning asevälisministri Ellen Tauscheriga.

Kohtumisel USA Kongressi Esindajatekoja relvajõudude komitee sõjalise valmisoleku alakomitee esimehe Rob Wittmaniga tänas Vseviov Kongressi tugeva toetuse eest Eesti iseseisvusele ja julgeolekule alates nõukogude anneksiooni mittetunnustamise poliitikast kuni tänapäevase heidutusmeetmete rahastamiseni. Ühtlasi kinnitas Vseviov, et Eesti jätkab riigikaitse rahastamist 2% ulatuses sisemajanduse kogutoodangust, millele lisanduvad veel täiendavad eraldised liitlasvägede vastuvõtmiseks.

Kohtumisel USA abivälisministri Tina Kaidanowiga arutas Vseviov USA julgeolekuabi programme Eestile.

Atlantic Council on Ameerika Ühendriikide mõjukas mõttekoda, mis on keskendunud rahvusvahelistele suhetele, julgeolekuküsimustele ja maailmamajandusele.