Jah, lahkusin Keskerakonnast ennekõike Karilaiu ja tema mõttekaaslaste viimaste kuude labaste avalduste tõttu, mis on alavääristanud Eestis elavaid vähemusi. Tegin seda raske südamega, sest Keskerakonnas on palju asjalikke poliitikuid, keda ma kõrgelt hindan.

Kuid jälgides Jaanus Karilaiu viimasel ajal meedias tehtud populistlikke avaldusi oli piinlik end selle erakonna liikmeks pidada. Pole minu hinnata, kas need avaldused tulenevad harimatusest või lihtlabasest ambitsioonist poliitilisi punkte püüda, aga ükski ausalt käituv poliitik ei saa tõsise näoga väita, et demokraatlikus Eestis peaks enamuse häältega vähemuse inimõigusi otsustama.

Miks üldse astusin erakonda? Kümme aastat tagasi Keskerakonnaga liitudes olid minu jaoks väga olulised kaks otseselt kultuuri ja ühiskonnaga seotud teemat: kultuuriüritustele madalama käibemaksumäära kehtestamine ja kooseluseaduse kaudu kõigile Eesti peredele võrdsete õiguste tagamine.

Tahtes poliitika tegemises kaasa lüüa, oli mul reaalselt valida ainult kahe erakonna vahel, kes tol ajal neid põhimõtteid toetasid.

Meedias seostati minu Keskerakonda astumist ainult Solarise ehitusega. Jah, ma ei eita, et erakonda kuulumine aitas mul paremini tundma õppida tolleaegseid otsustajaid ja neile isiklikult selgitada meie projekti vajalikkust tallinlastele.

Loe Peeter Rebase arvamuslugu homsest Eesti Päevalehest!

Jaga
Kommentaarid