Nädalalehe Eesti Ekspress peatoimetajaks asunud politoloog, Poliitika.guru autor ja üks "Tujurikkuja" tegijatest Erik Moora ütles ETV saates "Kahekõne", et ta tegi pöörde kirjutavasse meediasse suunduda eelkõige sellepärast, et talle seda lihtsalt pakuti ja veendi, mille käigus avati ka tema silmi, et temasugune inimene võib servapidi Eesti Ekspressile midagi juurde anda.

"Täna keegi ei tea, kuidas läheb. See on n-ö avantüür väljaspoolt kirjutavat ajakirjandust pärit inimesega. Seda ei oska hinnata ei mina ega nemad täpselt, aga seal võib olla ühte-teist vaatenurka ja kogemust, mis seda ajalehe tegemist rikastab-ilmestab. Seda enam, et me teame, et tahes-tahtmata paberleht üksi väga kaugesse tulevikku ei purjeta," sõnas Moora, kelle hinnangul peab iga ajakirjandusväljaanne mõtlema sellele, kuidas sisu oleks ka kõigis teistes vormides inimestele kättesaadav.

Sisu tuleb viia inimeseni mida mitmekesisemalt, mängulisemalt, toredamalt, seda parem.
Erik Moora

Moora sõnul ei armasta inimesed 88-leheküljelist tohutut paberipakki, mis neile postkasti tuleb, vaid sisu. "Seda sisu tuleb viia inimeseni mida mitmekesisemalt, mängulisemalt, toredamalt, seda parem."

Värske Ekspressi peatoimetaja ei kavatse hästi kirjutavatest ajakirjanikest loobuda, vaid püüab sisu mitmekülgsemalt inimesteni viia. "Väga hästi kirjutamine on oskus, mida on kogu aeg vaja. Väga head ja tugevad lood erutavad inimesi täpselt samamoodi nagu kunagi varem. Lihtsalt täna on vaja otsida uusi vorme, kuidas seda sama dramaatikat, mis on neis lugudes, neid samu emotsioone, neid asju, mis inimesi puudutavad, ärritavad, üles kütavad, et kuidas neid mitmekesisemalt inimesteni viia. Ega see kirjutamisoskus sealt kuhugi ei kao. Põhiliseks sisu vormiks jääb alati tekst, hea tekst, aga ta ei ole võib olla lihtsalt alati paberil," selgitas Moora.

Püüan kirjutada asju ainult nii, nagu ma päriselt arvan, aga ma võtan ka arvesse, et see seos [Reformierakonnaga] inimestel tekib, ja see on paratamatu.
Erik Moora