Rebane astus Keskerakonda 2006. aastal. Tema erakonda astumisega samal ajal toimus terav vaidlus selle üle, kas tohib lammutada Sakala keskus, et ehitada sellele kohale praegune Solarise kaubanduskeskus.

Rebane selgitas oma lahkumist sellega, et Keskerakond pole enam sama erakond, mis 10 aasta eest. "Peamine oli, et mul sai kõrini Jaanus Karilaiu ja mõne ta kompanjoni väljaütlemistest ja seisukohtadest," kommenteeris Rebane.

Rebane on viimase paari aasta jooksul tugevalt toetanud kooseluseaduse vastuvõtmist, Karilaid on seda teravalt kritiseerinud. Keskerakond on võtnud vastu otsuse, et kooseluseadust ei toetata.

Rebane kinnitas, et Edgar Savisaarele ta oma lahkumisega midagi halba ei soovi, vaid austab teda endiselt kui Eesti taasiseseisvumisaja olulist riigimeest. "Kindlasti ei tahtnud ma sellega Edgarile halba, tema seis on niigi piisavalt komplitseeritud," ütles Rebane.

"See ei ole hinnang kogu erakonnale, seal palju asjalikke inimesi," ütles Rebane.

Rebase teatele reageeris ka Karilaid. "Soovin Peeter Rebasele kõike paremat nn erakonnavabas elus. Tean, et ta võttis kontakti nii erakonna esimehe Edgar Savisaarega kui ka mitme keskfraktsiooni liikmega ning püüdis suunata Keskerakonda toetama kooseluseaduse rakendussätteid. Tõesti, võtan vastutuse selles, et see tal ei õnnestunud, aga Keskerakond lähtub eelkõige oma valijate enamuse tahtest. Üks väike grupp ei saa selliselt viisil meie poliitilist päevakorda suunata, Eestil on täna palju tähtsamaid probleeme, mis vajavad käsitlemist," teatas Karilaid.

Jaga
Kommentaarid