Lisaks Systema võitluskunstitehnikat õpetavatele võitluskunstikoolidele, mille varjus tegutsevad Venemaa sõjaväeluure GRU ja õhudessantvägede taustaga mehed, tegutsevad Venemaa kasuks veel mitmesuguse taustaga inimesed, näiteks endised Vene eriüksuste Spetsnazi võitlejad, kirjutas Bild.

Spetsnazi võitlejate ülesandeks on sõja korral infiltreeruda vaenlase tagalasse. Reitschusteri sõnul on nad suutnud edukalt infiltreeruda ka Saksa politseisse. Selle näiteks tõi ta kaks Brandenburgi liidumaa kriminaalpolitsei töötajat, kes tegutsesid Ida-Euroopa organiseeritud kuritegevuse uurimisega. Selgus, et nad olid saanud Spetsnazi koolituse, et kriisiolukorras GRU käsul rünnata.

"Kui nad kutsuti aru andma, hüppasid diversiooni, spionaaži, sabotaaži ja salajase tapmise spetsialistid püsti, lõid jalad kokku ja nõudsid: "Mõistke seda, et oleme Vene armee ohvitserid.""

Venemaa võrgustikku kuuluvad ka Ööhuntide motojõugud, mis on Venemaal ka osa sealsest organiseeritud kuritegevusest. Ööhundid tegutsevad Vene eriteenistuste jaoks üle maailma kulleritena, sest Vene eriteenistused ei julge oma salajasi sõnumeid elektrooniliselt saata. Ka Ööhundid töötavad GRU heaks.

Saksamaal on Ööhundid tihedalt seotud sealsete motojõukude, eriti Hells Angelsiga.

Venemaa kaastöötajate hulka kuuluvad ka Euroopas tegutsevad kasakaorganisatsioonid. Ainuüksi Tšehhis on loodud 20 kasakaorganisatsiooni, millel on paramilitaarsed tunnused. Neid nimetatakse lääne eriteenistuste analüüsides "Moskva paramilitaarseks viiendaks kolonniks".

Samuti kuuluvad Venemaa võrgustikku Ida-Saksamaa sõjaväe veteranide organisatsioonid. Venemaa toetab ja rahastab Ida-Saksa langevarjurite organisatsiooni. Saksa politsei seostab sama organisatsiooni Ida-Saksa organiseeritud kuritegevusega.

Venemaaga teeb koostööd ka Tambovi maffia Peterburist ja Tšetšeeni maffia. Tambovi maffia on osa Putini kaaskonnast, tšetšeenid aga alluvad Tšetšeenia valitseja Ramzan Kadõrovile.

Vene eriteenistused teevad organiseeritud kuritegevusega tihedat ja tulusat koostööd. Näiteks peavad kurjategijad bordelle. Kui bordelli külastab mõni poliitik või kohtunik, saab temast bordellis tehtud piltidega teda hiljem mõjutada.

Kui selle aasta alguses algasid Berliinis kantsleri büroo juures Venemaa mahitatud Saksamaal elavate venelaste meeleavaldused Angela Merkeli pagulaspoliitika vastu, siis märkas Saksa politsei, et neid meeleavaldusi korraldasid tuntud kriminaalsed autoriteedid. Nad otsisid Vene televisioonile intervjuude jaoks inimesi, kes kaebleksid põgenike kuritegevuse üle Saksamaal.