Kapo tõdeb, et Venemaa kajastas 2015. aastal aktiivselt pagulasvastaseid protestiaktsioone ja meeleolusid EL-is, sh Balti riikides. Nii saadeti Eestissegi kontrollitud ajakirjanikke, töökäsuga kajastada pagulasvastaseid miitinguid, et nende taustal esitada propagandasõnumeid - Eesti kui sallimatu ja vaenulik riik.

Sellise eesmärgiga siseneski mullu 13. oktoobril Eestisse Venemaa telekanali Rossija uudistesaate Vesti võttegrupp, kuhu kuulusid kapo teatel korrespondent Nikolai Vassiljev, kaameramees Sergei Ištšenko ja autojuht Aleksandr Fjodorov. Fjodorovile ja Vassiljevile oli väljastatud turistiviisa Soome poolt ning Ištšenkole Leedust.

Võttegrupp sõitis esimese asjana Vao varjupaigataotlejate majutuskeskusesse, kus sooviti tungivalt suhelda Süüriast pärit varjupaigataotlejaga. Lõpuks õnnestus meediatöötajatel teha intervjuu ühe ennast vabatahtlikult "kõneisikuks" pakkunud pakistanlase Abdul Sattariga, kes ütles, et Eestis pagulasi ei sallita. Kusjuures ühegi teisest rahvusest pärit keskuse elaniku (sh ka Ukraina omade) vastu huvi ei tuntud.

Muide, kapo teada soovis võttegrupp saada ka mõnelt Süüria põgenikult kinnitust, et Venemaa sõjaline sekkumine Süürias on põhjendatud.

Päev hiljem, 14. oktoobril toimus Tallinnas pagulasvastane meeleavaldus. Üritusel olid loomulikult kohal ka Rossija töötajad, kes filmisd toimuvat ja inimesi, ennekõike Kristiina Ojulandi.

Sama päeva õhtul toimus ka tõrvikurongkäik, kuid seda Vene telekanali inimesed kajastada ei saanud, sest PPA tundis kõrgendatud huvi nende vastu. Samas tõdeb kapo, et ilmselt oli nn vajalik materjal neil ka juba koos ning Vaost ja Toompealt saadi kätte sõnumid, et pagulased ei ole Eestis teretulnud, Brüssel dikteerib siinset elu, Putini tegevus Süürias on õige jne.

15. oktoobril, kui võttegrupp hakkas lahkuma, peeti nad PPA poolt kinni, sest nad olid viisataotluses valetanud. Menetlustoimingute järel lubati neil lõpuks riigist lahkuda.