Bucanero, mille omanikeks on Kuuba valitsus ja Belgia joogitootja Anheuser Busch InBev, toodab saareriigi populaarseimat õllemarki Cristalit. Õllepruulija suurendas oluliselt tootmismahtu ja impordib Dominikaanidelt juurde veel 3 miljonit ühikut, ütles firma turuspetsialist Mayle Gonzalez.

Kuubat külastas eelmisel aastal rekordarv inimesi – 3,5 miljonit, mida on 17% rohkem kui 2014. aastal, mis paneb lisaks õlletootjatele proovile ka kogu ülejäänud turismisektori. Ameerika Ühendriikidest pärit turistide arv kasvas aastaga 77%, kirjutab ajaleht The Guardian.

Õlledefitsiit vaevab eriti riigile kuuluvaid baare, kuna neil ei ole erinevalt eraettevõtjatest lubatud müüa eksportõlut.

President Raul Castro on alates 2006. aastast, mil ta võimu oma vennalt Fidel Castrolt üle võttis, vähendanud riigi kuni selle ajani peaaegu täielikku kontrolli majanduse üle. 2010. aastal teatas Castro plaanist koondada umbes miljon riigitöötajat ehk viiendik kogu tööjõust ning julgustas inimesi otsima rakendust erasektorist. Samuti leevendati eraettevõtlust pärssivad piirangud ja väikeettevõtted said loa töötajaid palgata, raha laenata ning riigile teenuseid müüa.