Peaminister Cameron oli müünud oma osaluse Blairmore fondist mõned kuud enne ametisse asumist 30 000 naelaga, vahendab The Guardian.

Pärast dokumentide lekkimist on Cameroni esindaja andnud neli erinevat kommentaari antud teemal, kuid avalikkuse jaoks jäid mitmed küsimused õhku rippuma, vahendab Independent.

Algselt öeldi, et tegemist on isikliku küsimusega ning hiljem väideti, et Cameron pole isa offshore-firma müümise pealt kasu teeninud.

ITV telekanali uudistele neljapäeva õhtul antud intervjuus ütles aga Cameron nüüd isiklikult, et tema perekond ikkagi omas Blairmore investeerimisfondis üle 5000 aktsia, mis müüdi maha 2010. aasta jaanuaris. Cameroni sõnul teenis tema perekond antud tehingust kasu umbes 30 000 naela.

Cameron liasas aga, et inimesed eksivad kui arvavad, et tema praeguseks lahkunud isa lõi Blairmore investeerimisfondi maksudest kõrvale hoidmiseks.

"Ma maksin dividendide pealt tulumaksu. Ma sain müügitehingult kasumit, kuid see oli väiksem, kui kapitali juurde tasumise eest maksma peaks ning seetõttu jätsin ma selle deklareerimata, kuid seda lubavad kõik Suurbritannia maksuseadused," tunnistas Cameron.

Cameron lisas, et ta kuigi ta valis oma pankuritest isast ja vanaisast teistsuguse tee, on ta nende üle uhke ja ei suuda vaadata, kuidas tema isa head nime mutta tambitakse.

Cameron lükkas tagasi väited, et Blairmore`i fond loodi investoritele pelgupaigaks maksudest hoidumiseks. "Ma arvan, et palju kriitikat põhineb fundamentaalsel väärarusaamal, et Blairmore Investeerimisfond, usaldusüksus, loodi maksudest hiilimise ideega. Nii see polnud," rääkis Cameron.

Brittide valitsusjuht lubas peagi avalikustada ka enda uue tuludeklaratsiooni.

David Cameroni isa offshore'i investeerimisfond Blairmore Holdings on üks Panama paberitest välja tulnud skeemitamisi, et kõrvale hoida Inglismaal kehtivatest maksudest.

David Cameroni isa, kes suri 2010. aastal, pärandas praegusele Ühendkuningriikide peaministrile 2,74 miljoni naela (2,42 miljonit eurot) suuruse varanduse. Vara oli paigutatud offshore-kontole. Uus informatsioon selle kohta avaldus Panama paberite skandaaliga.