„Eesti soovib näha Bosnia ja Hertsegoviinat Euroopa Liidu kandidaatriigina. Eeskätt on vaja jätkata tööd reformide ja integratsiooniga,“ ütles Kaljurand ja kinnitas Eesti valmidust enda Euroopa Liiduga integreerumise kogemust jagada, teatas välisministeeriumi presitalitus.

Kaljuranna sõnul on Eesti ja Bosnia ja Hertsegoviina suhted head ning võimalusi nende tihendamiseks ja koostööks jätkub, eriti rahvusvahelises kaubanduses ja info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alases koostöös. „Eesti eksperdid on osalenud Bosnia ja Hertsegoviinas mestimise ning tehnilise abi ja teabevahetuse programmides, läbi mille on Eesti jaganud oma oskusi e-valitsemise, infosüsteemide ning e-hääletamisevallas,“ lisas Kaljurand.

Marina Kaljurand tänas Bosnia ja Hertsegoviina välisministrit valmisoleku eest toetada Eestit kandideerimisel ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks aastatel 2020-21. Lisaks arutati kohtumisel olukorda Ukrainas, Bosnia ja Hertsegoviina integratsiooni NATOga, Euroopa Liidu ühist välis- ja julgeolekupoliitikat ning sanktsioone.