Gudkov kirjutab Dmitri Kisseljovi (Rossija Segodnja) ja Sergei Mihhailovi (TASS) nimele saadetud järelepärimises, et samal ajal, kui teistes riikides on mõned liidrid juba teatanud oma tagasiastumisest seoses selle skandaaliga, ei esitanud Venemaa riiklikud uudisteagentuurid uuringu tulemusi ja reaktsioone neile mitte ainult ebapiisavalt, vaid ei kajastanud üldse „uuringu Venemaa jaoks kõige tähtsamat osa“. Silmas peetakse informatsiooni offshore-skeemide kohta, mida kasutasid Venemaa presidendi lähikondsed, rahvasaadikud, föderatsiooninõukogu liikmed, kubernerid jne, vahendab RBK.

„Sellises olukorras näib juhtivate Vene meediakanalite reaktsiooni praktiliselt puudumine paradoksaalne, mainiti andmeid kas ainult välismaa poliitikute kohta või ei mainitud neid üldse,“ kirjutab Gudkov, kelle arvates rikuti nii massiteabevahendite seaduse paragrahvi 51, mis ei luba ühiskondlikku tähendust omavate tõendite varjamist ega võltsimist.

Gudkov palub Kisseljovilt ja Mihhailovilt, et nad selgitaksid, miks informeeriti kodanikke nii lühidalt ja mittetäielikult teema kohta, mis on liialdamata kogu riigi jaoks tähtis.

RBK teatel kajastasid Vene riiklikud ja riigitruud meediakanalid esimese ööpäeva jooksul pärast Panama dokumentide avaldamist teemat väga ettevaatlikult, eriti seda osa, mis puudutab Vene ametnikke ja ärimehi. Näiteks Ukraina presidendi Petro Porošenko offshore-firmadest kirjutati pikalt ja laialt.