„Ehkki seadus pakub saadikule sellist soodustust, leiame, et ükski riigikogu liige ei pea olema paremas olukorras võrreldes tavakodanikuga, kes peab oma kulud, sealhulgas autoliisingu kinni maksma palga arvelt,“ ütles fraktsiooni esimees Martin Helme.

Fraktsioonis lepiti üksmeelselt kokku, et need meie saadikud, kes on hüvitamise võimalust kasutanud, lõpetavad liisinguarvete esitamise kahe kuu jooksul.

Pooled Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liikmetest pole autoliisingu hüvitamise võimalust kordagi kasutanud, loobudes sellest juba valituks osutudes.

„Kutsume ka teisi Riigikogu fraktsioone üles järgima meie eeskuju ning astuma sammu selles suunas, et autoliisingu hüvitamine seadusega lõpetataks,“ ütles Martin Helme.

Tema sõnul jätkab Konservatiivne Rahvaerakond võitlust praeguse ebaõiglase kuluhüvitiste süsteemi kaotamise eest.

EKRE fraktsiooni seitsmest liikmest on autoliisingu kuluhüvitistesse panemisest hoiduda suutnud vaid kolm: Mart Helme, Martin Helme ja Jaak Madison. Autoliisingu on kuluhüvitistesse lisanud neli ekrelast: Uno Kaskpeit, Raivo Põldaru, Henn Põlluaas ja Arno Sild.

Erakonna esimees Mart Helme ütles Delfile, et erakonna juhatus arutas teemat 30. märtsil toimunud koosolekul, kus soovitati kuluhüvitiste eest autosid liisivatel inimestel see tegevus lõpetada. "Kuna see on tõepoolest vastuolus meie vastava seadusandliku algatuse mõttega ning ka meie valimiseelsete seisukohtadega," ütles Helme Delfi küsimustele vastates.