„Karabahhi jõud tekitavad vastasele märkimisväärset kahju elavjõus ja sõjatehnikas ning võtsid edasi liikudes oma kätte initsiatiivi kirde- ja kagusuunal,“ ütles Armeenia kaitseministeeriumi pressiesindaja Artsrun Ovannisjan RIA Novosti vahendusel.

Ka Bakuu kinnitas aktiivse lahingutegevuse taas algamist kontaktjoonel.

„Olukord rindejoonel jääb pingeliseks,“ ütles Aserbaidžaani kaitseministeeriumi pressiteenistuse juht Vagif Dǝrgaxlı.

Hiljem teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium Armeenia armee staabi hävitamisest Mägi-Karabahhis.

„Täpse vastulöögiga, mille andsid Aserbaidžaani väed, hävitati Armeenia relvajõudude komando- ja staabipunkt, mis tegutses okupeeritud Aserbaidžaani territooriumidel. Selle tulemusena on tapetud suur hulk vastase sõjaväelasi, sealhulgas ohvitsere kindrali ja polkovniku auastmetes,“ teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium.

Tunnustamata Mägi-Karabahhi vabariigi kaitseministeerium lükkas selle informatsiooni aga ümber.

„Ootame videotõendeid, millest Aserbaidžaani pool räägib. Ainult et mida nad saavad esitada, kui mingit komando- ja staabipunkti hävitamist pole mäletatavasti olnud. Rääkida kindralite ja polkovnikute hukkumisest on üldse mõttetu,“ ütles pressiesindaja Senor Asratjan.

Mägi-Karabahhi vabariigi jõustruktuuride allikas teatas samas Interfaxile, et Aserbaidžaani armees on langenuid 300, haavatuid üle tuhande ning hävitatud tanke 20.

Bakuus nimetati neid väiteid naeruväärseteks ja teatati, et alates konflikti ägenemisest on Aserbaidžaan langenutena kaotanud 15 meest.