Mägi-Karabahhi kaitseministeeriumi teatel kasutas Aserbaidžaan lõuna-, kagu- ja kirdesuunal suurtükiväge, soomustehnikat ja lennuväge. Armeenia kaitseministeeriumi allikas teatas Interfaxile, et Armeenia relvajõud tulistasid alla Aserbaidžaani õhujõudude helikopteri.

„Käivad ägedad lahingud. Vastane on kandnud suuri kaotusi nii elavjõus kui sõjatehnikas. Alla on tulistatud Aserbaidžaani õhujõudude helikopter,“ ütles Armeenia kaitseministeeriumi allikas.

Armeenia kaitseministeeriumi pressiesindaja Artsrun Ovannisjan kirjutas Facebookis, et Aserbaidžaan alustas avalikku pealetungi Mägi-Karabahhi piiril kõigil suundadel ja käivad lahingud. „Praegusel hetkel jätkub aktiivne lahingutegevus. Armeenia armee andis vastulöögi mitmetes suundades ja läks vastupealetungile,“ kirjutas Ovannisjan. „Mõlemal poolel on langenuid. Aserbaidžaani pool kandis arvukalt kaotusi nii elavjõus kui ka tehnikas, alla tulistati helikopter. Praegusel hetkel on initsiatiiv lahingutegevuses meie käes.“

Mägi-Karabahhi kaitseministeeriumi teatel andis Aserbaidžaan suurtükiväelööke tsiviilasulatele ja mitmetele sõjaväeosadele.

Aserbaidžaani kaitseministeerium teatas omalt poolt, et Armeenia relvajõud võtsid ööl vastu laupäeva Aserbaidžaani armee positsioonid kogu rindejoone ulatuses massiivse tule alla, kasutades suurtükiväge, miinipildujaid ja muid suurekaliibrilisi relvi.

Aserbaidžaani andmetel jäi tule alla mitmeid elamukvartaleid rindejoone lähedal.

Et vaenlase tegevuse aktiviseerimist mitte lubada ja rünnak tõrjuda võttis Aserbaidžaani relvajõudude väejuhatus operatiivolukorda hinnates vastu otsuse vastumeetmete tarvituselevõtu kohta, öeldakse Aserbaidžaani kaitseministeeriumi teates.

Aserbaidžaani poole teatel on kõige pingelisem olukord Agdere-Terteri-Agdami ja Hodžavendi-Fizuli suundadel.

Aserbaidžaani kaitseministeeriumist teatati Interfaxile, et Armeenia informatsioon Aserbaidžaani helikopteri allatulistamise kohta ei vasta tegelikkusele. Väidetavalt on see Armeenia poole järjekordne provokatsioon.

Veidi hiljem teatas Aserbaidžaani kaitseministeerium, et lahingud Mägi-Karabahhi konfliktitsoonis ei vaibu.

Teates öeldakse, et olles enne kindlaks teinud vaenlase elavjõu ja sõjatehnika paiknemise koordinaadid nii eesliinil kui ka tagapool, hävitas Aserbaidžaani armee täpsete tulelöökidega suure osa vaenlase elavjõust, sõjatehnikast ja sõjalisest infrastruktuurist.