Möödunud sügisel naasis ERR-i Moskva korrespondendina töötanud Neeme Raud Eestisse ning alustas tööd "Aktuaalse kaamera" uudisteankruna.

Raua tagasitulekuga on üks korrespondendikoht Moskvas mitmeks kuuks vabaks jäänud ja siiani on selgusetu olnud, kas ja millal see täidetud saab.

Eelmise aasta 11. novembril teatas "Aktuaalne kaamera" enda Facebooki lehel, et Moskvas jätkatakse esialgu ühe mehega. "Olümpiamängude ja jalgpalli EM-i lisakuludest tulenev ERR-i sisene eelarvekärbe puudutab ka uudistetoimetust," põhjendati postituses ning lisati, et eelarvevõimaluste paranedes püütakse 2017. aastal Moskvasse kaks korrespondenti saata.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas Delfile, et seni kahe korrespondendiga Moskvas esindatud ERR kavatseb juba suvel vanaviisi jätkata. "Sügisest plaanime Moskvasse saata ka teise korrespondendi," kinnitas Allikmaa.

ERR-i juht selgitas, et teise korrespondendi saatmine Moskvasse ei ole veninud eelarveprobleemide tõttu, vaid sobivat inimest on lihtsalt keeruline leida ning otsitakse ka Washingtoni minevat ajakirjanikku. "Samuti tegeleme ka USA korrespondendi leidmisega, kes asendaks sealt naasvat Lauri Tanklerit," sõnas Allikmaa.