Kui varem oli lätikeelse Sputniku aadress sputniknews.lv, siis nüüd on see sputniknewslv.com. Samas avaldatakse uudiseid Lätist ka vene keeles. Aadressil sputniknews.lv teatatakse portaali tegevuse peatamisest, kuid külastajaid kutsutakse üles kasutama mobiilirakendust, kuhu pääseb endiselt ligi, vahendab Läti Delfi.

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles kolmapäeval intervjuus telekanalile LNT, et Läti võimud saavad piirata ainult Lätis registreeritud internetiressursside tegevust.

Kučinskise sõnul on see vaikne infosõda, mille vastu Läti julgeolekustruktuurid peavad otsustavamalt tegutsema kui varem. Kučinskis ütles, et Sputnik ei ole ainus selline kanal. Näiteks on olemas veebileht infotop.lv, kust võib lugeda vähemalt sama kallutatud materjale.

Läti välisministeeriumi pressi- ja informatsiooniosakonna juhataja Diāna Eglīte ütles, et Sputnikut ei saa nimetada massiteabevahendiks ning teise riigi kontrollitud infoagentuuril ei ole õigust Lätis massiteabevahendina tegutseda.

Vene esipropagandist ja infoagentuuri Rossija Segodnja peadirektor Dmitri Kisseljov ütles, et Sputniku sulgemine Lätis on paanika märk.