Teisipäeval avas president Vladimir Putin Nižni Novgorodis uue relvatehase ja teatas, et riik eksportis mullu sõjatehnikat 14,5 miljardi dollari väärtuses.

Putini sõnul sõlmiti mullu uusi lepinguid enam kui 26 miljardi dollari väärtuses ja sõjatööstuse välistellimuste portfell (lepinguga kaetud tulevikutehingute maht) on esimest korda pärast 1992. aastat ületanud 56 miljardi dollari piiri. Mullu eksportis Venemaa Putini sõnul relvi 58 riiki.
Putin 29. märtsil relvatehases
„Mõistagi mängivad suurimat rolli tehingud meie traditsiooniliste partneritega: SRÜ riigid, India, Iraak, Egiptus, Vietnam, Hiina, Alžeeria ja veel mõned riigid,“ märkis Putin. „Ent me arendame ka uusi turge Aafrikas, Ladina-Ameerikas, Lõuna-Aasias ja Lähis-Idas. Selle tööga tuleb jätkata.“
SU-34 Süüria kohal

Ajalehe Kommersant avaldatud analüüsi järgi võib Süüria „turunduskampaania“ suurendada Vene sõjatööstuse tellimusi lähiajal veel 7,6 miljardi dollari võrra. Muu hulgas peaks Süüria sõda aitama paremini müüa pommituslennukeid Su-32 (Su-34 eksportversioon), uusi ründehelikoptereid Mi-28 ning tanke T-90, mis kõik on end lahingutandril tõestanud. Märtsis avaldatud andmetel tellis näiteks Alžeeria värskelt 40 Mi-28 kopterit ja tahab osta ka 12 Su-32 lennukit.

Ründekopter Mi-28N

Veebruaris laadis üks Süüria mässuliste grupp Youtube´i üles video, kus Süüria valitsusvägede tank T-90 saab otsetabamuse USA-s toodetud TOW raketiga. Video järgi paistab, et rakett muutis masina liikumisvõimetuks, ent ei suutnud tankisoomust läbistada ning meeskond jäi ellu. See on hea reklaam, sest varasemates videotes on tanki ja TOW kohtumine lõppenud tankistidele letaalselt. BBC andmeil tarnis Saudi Araabia mullu sügisel mässulistele 500 sellist raketti. Saudide põhirivaali Iraani maavägede juht kinnitas märtsis, et riik soovib kindlasti T-90 tanke osta.

Interventsiooni alguses demonstreeris Venemaa ka tiibrakette Kalibr, näidates, et Kaspia merel asuvalt allveelaevalt tulistatud raketid suutsid tabada 1200 kilomeetri kaugusel asuvaid sihtmärke. Väljaandega Mashable vestelnud sõjandusanalüütik Alex Kokcharov märkis, et sõjalises mõttes ei toonud selline demonstratsioon erilist tulu, ent kui eesmärk oli tehnika testimine, täitsid raketid oma ülesande.

Vene kaitseministeerium avaldas pärast rünnakut ingliskeelse ja otsese reklaamina kõlava säutsu, kiites, et raketid lendavad 2000 km kaugusele ja on õhutõrjele „praktiliselt nähtamatud.“ Seni pole teada, et ükski riik oleks Venemaalt Kalibri rakette ostnud.