Kadrioru pargi juhataja Ain Järve ütles Delfile, et kommunaalameti juurde moodustati komisjon, kes käis eelmisel aastal mitmel pool puid vaatamas ja vaatas üle ka Koidula lõigu. Järve nentis, et vahtrate puhul oli probleemiks seen, aga hobukastanid on lihtsalt n-ö välja läinud.

Ilmselt istutatakse maha võetud puude asemele uued, kuid arvatavasti teist liiki puud. „Täna vaadatakse juba kestvamaid liike,“ sõnas Järve, kelle sõnul on kestvamad liigid näiteks kõikvõimalikud pärna, erinevad sanglepa liigid ja rääkida võib ka kaunist Himaalaja kasest.

Kommunaalameti juurde moodustatud komisjoni kuulunud botaanikaaia dendroloog Olev Abner märkis, et suvisel kohtumisel leidis komisjon, et 3–4 puud Koidula tänaval on kindlasti ohtlikud ja tuleb maha võtta.

Abner osutas, et üks puudest oli kunagi ammu saanud vigastuse ning vigastuse kohta hakkas tekkima mädanik ja seened, teistel mainitud puudel olid samad probleemid, need puud olid viga saanud kunagiste kaevetööde ajal. Samuti arvati, et puudel võib olla juuremädanik, mida saab Abneri sõnul hinnata võratiheduse järgi. „Mitmed ladvaoksad olid kuivanud, mis viitab sellele, et puu ei saa piisavalt sööki-jooki kätte, mis omakorda viitab tavaliselt juuremädanikule,“ selgitas Abner.

Juuremädaniku tuvastamiseks ilmselt pinnaseproove võtma ei hakata, aga uusi puid istutama asudes vahetatakse ka pinnas välja, muuhulgas selleks, et juuremädaniku kandumist uutele taimedele ennetada.

Ohtlikke puid leiti ka Weizenbergi tänaval Kadrioru peatuse kandis ja samuti tuvastati Koidula tänava lõpus laste mänguväljaku läheduses üks suur ohtlik puu, millesse on tekkinud ulatuslik pragu.