Sanders ilmus laupäeva õhtul toetajate ette Wisconsinis ja tänas Alaskat „kõlava toetuse“ eest. „Me teadsime, et meie olukord hakkab paranema, kui me jõudsime lääneosariikidesse,“ sõnas naeratava näoga Sanders juubelduste saatel. Ajal, mil Sanders poodiumil kõneles, teatati ka tema Washingtoni võidust. Senaator luges rõõmusõnumi toetajatele ette, misjärel rahvas tõi kuuldavale kõrvulukustava hõiske, kirjeldas Washington Posti ajakirjanik Anne Gearan.

„Just seda momentum tähendabki,“ hüüdis Sanders. „Ärge laske kellelgi endale öelda, et me ei suuda võita nominatsiooni või et me ei suuda võita üldvalimisi,“ jätkas ta. „Me kavatseme teha mõlemat.“

Öö jooksul tuli teada ka Hawaiilt, kus Sanders võitis erakonna esinumbrit taas kord ülekaaluka edumaaga.

Kuigi Sanders sellega Clintonile delegaatide arvu poolest oluliselt järgi ei võta, oli tegu poliitiliselt olulise psühholoogilise võiduga enne eelvalimiste algust delegaatiderohketes kesklääne ja idaranniku osariikides.

„Ärge laske kellelgi endale öelda, et Hillary Clinton on tugevaim demokraadist kandidaat astumaks vastu vabariiklastele,“ sõnas Sanders. „See ei ole lihtsalt tõsi,“ märkis ta, viidates CNNi avaliku arvamuse küsitlusele, mille järgi on Clinton edumaa Trumpi ees 12, Sandersi edumaa aga suisa 20 punkti.

Washingtonis oli laupäeval toimunud eelvalimistel kaalul 101, Hawaiil 25 ja Alaskal 16 delegaati. Kuigi Clintoni edumaa Sandersi ees vähenes, on see siiski pea 250 delegaati, mis tähendab, et Sandersil tuleks edaspidi võita 2/3 järele jäänud osariikidest. Ajalehe teatel on endine välisminister kogunud 1252 delegaati ning Vermonti senaator 1015 delegaati, kui mitte arvestada superdelegaate, mida Clintonil on oluliselt rohkem kui Sandersil, vastavalt 470 ja 29.

Demokraatliku partei presidendikandidaadiks saamiseks on kandidaadil vaja juulis toimuval parteikoosolekul saada 2383 delegaadi toetus.