Keskerakonnas kestab juba mitmendat kuud kibe võimuvõitlus, kus Tuus-Laul on pikaajalise esimehe Edgar Savisaare kindel toetaja. Kuna Simson kandideeris sügisel Savisaare vastu erakonna esimeheks, jõudis võitlus ka keskfraktsiooni.

16- 22. märtsini osales Tuus-Laul koos kahe teise riigikogu liikmega aga Rahvusvahelise Parlamentidevahelise Liidu (IPU) 134. Assambleel Aafrika riik Sambias. Kuna tagasisõit sealt võtab kaua aega, tuli Tuus-Laul Aafrikast päev varem tagasi, et ta jõuaks ikka osaleda keskfraktsiooni koosolekul, kus valiti fraktsiooni esimeest.

Kolmapäeval enne keskfraktsiooni koosolekut sattus ta aga riigikogu koridoris kokku riigikogu esimees Eiki Nestoriga ja tegi natuke nalja. Nestor rääkis sellest täna: "Enne kella 11, kui neil fraktsiooni koosolek algas, küsisin, kuidas tal reis läks. Ta vastas, et ta tuli minu pärast päev varem tagasi. See on ju soe tunne, kui keegi tuleb päev varem Sambiast tagasi, selleks et sinu poolt mitte hääletada," ütles Nestor.

Nestor oli nimelt koalitsiooni kandidaat riigikogu esimehe kohale, opositsioonierakonnad toetasid aga vabaerakondlane Krista Aru kandidatuuri.

Tuus-Laul nentis, et tuli jah päev varem Sambiast tagasi, kuigi ta ei soovinud pikemalt kommenteerida, kas tema otsus oli seotud keskfraktsiooni juhi valimistega.

Tuus-Laul kritiseeris aga samas teravalt Simsonit ja tema toetajaid selle eest, et need hakkasid juba suvel tegutsema, et Keskerakonnas Savisaarelt võim endale saada. Ta kritiseeris Simsonit ka selle eest, et too kandideeris fraktsiooni esimeheks ja kehtestas jõuga oma võimu, kuigi Keskerakonna juhatus oli otsustanud, et selle koha peaks saama endale Jaanus Karilaid.

Keskerakonna juhatus oli otsustanud toetada riigikogu aseesimehe kohale Jüri Ratast. Tuus-Laul kinnitas, et hääletas tänasel hääletusel Ratase poolt, sest selline oli juhatuse otsus.

Koos Tuus-Lauliga Sambias käinud sots Helmen Kütt kinnitas, et Tuus-Lauli reisi ajakava oli nii kavandatud, et ta pidigi lahkuma päev teistest varem. Kütt jõudis Eestisse tagasi alles eile pärastlõunal, kui Keskerakonnas oli hääletus juba läbi.

Keskfraktsiooni hääletuse tõttu tuli päev varem visiidilt Horvaatiasse tagasi ka teine Savisaare toetaja, Peeter Ernits.