Pärnu Toidupanga juhataja Erika Kuke sõnul ei toeta neid ka Pärnu linn. Toidupank saab tegutseda ja toimetulekuraskustes inimesi aidata ainult tänu vabatahtlikele inimestele, kes on nõus tööd tegema missiooni tundest.

Toidupangaga seonduv kuulub teatavasti sotsiaalelu valdkonda. Tegin avaliku küsitluse Facebookis, märkisin seal ära mitmeid poliitikuid ning samuti saatsin e-kirja ka Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusele. Linnapealt hetke seisuga vastust tulnud veel pole. Esitasin poliitikutele küsimuse, miks nad raiskavad valimiste ajal suuri summasid valimisreklaamide peale? Nad võiksid valimisreklaami peale raisatava raha hoopis Toidupangale annetada, et see läheks rahva tarvis heategevusele.

Poliitik Annely Akkermann vastas, et poliitikud peavad olema valimiste ajal nähtavad, muidu valijad ei saa teada, et nende kandideerimisest. Toidupangale raha annetamine ja sellega kõvasti kiitlemine on mainekujundus, aga mitte heategevus. Annely Akkermanniga oli sama meelt ka Pärnumaa omavalitsuste liidu juht Lauri Luur. Teatavasti nad mõlemad kuuluvad IRLi.

Minu arvamus siinkohal on selline, et mina näiteks ei hääleta iialgi sellise poliitiku poolt, kes teeb endale valimiste ajal suurt reklaami. Hääletada tuleb ikka selle poolt, kes on rahva heaks midagi südantliigutavat ära teinud. Näiteks Toidupangale annetamine on üks südamlik tegu.

Endine Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi kommenteeris seda teemat nii, et Toidupank oli linnaosale väga oluline koostööpartner. "Esimesed ruumid Toidupanga tarvis andsin neile tasuta kasutada, kahjuks jäid need peagi väikseks ja nüüd on nad riigile kuuluvates ruumides. Riik ei leidnud võimalust ruume tasuta anda. Pealinn toetab Toidupanka rahaliselt, riik mitte. Olen käinud ka ise nii töökaaslastega kui pereliikmetega toidupanga tarvis vabatahtlikku tööd tegemas," ütles Tammemägi. Minu arvates peab pealinn ja riik toetama seda ettevõtmist kohe.

Keskerakondlasest Sindi linnapea Marko Šorin ütles, et nemad on teinud koostööd toidupangaga. Viktor Vassiljev aga sõnas, et tegeleb heategevusega pidevalt, kuid Toidupank ei kuulu tema huvide hulka. Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna oma arvamust ei Toidupanga teema ei avaldanud.

Mida loo kokkuvõtteks öelda? Tundub, et rolli mängib taas parteipoliitika. Kui keskerakondlased Marko Šorin ja Karin Tammemägi toetavad Toidupanga tegevust, siis IRLi poliitikud ei pea seda vajalikuks. Leitakse, et toidupangale raha annetamine on kiitlemine ja mainekujundus, aga samas valimiste ajal suure reklaami tegemine on normaalne, et rahvale end nähtavaks teha.

Pärnu Toidupangas töötavad tublid vabatahtlikud. Näiteks või Reena Liigus ja endine Pärnu Postimehe fotograaf Ants Liigus ning paljud teised. Nimetatute ning teiste südameasjaks on vaesemate inimeste aitamine ning mõistagi kuuluvad kiidusõnad Erika Kukele, kes vabatahtlike tööd juhendab.

Toidupank teeb tublit koostööd Selveritega. On ju hea, kui Selverites kaup ei lähe hävitamisele, vaid toidupanga vahendusel toimetulekuraskustes inimestele. Olgu siinkohal öeldud ära veel seegi, et Toidupanka kõlbmatut toitu toodud pole. Toidupanga kollektiiv on tõesti meeldiv ja lahke. Seda võin öelda oma kogemuste põhjal.