Täna varahommikul kella 7.20 ajal märkas Helen Möldri ema oma Lasnamäel Mahtra tänaval asuva korteri aknast kummalist vaatepilti ja kutsus ka oma tütre jälgima.

"Valgustunnel ilmus äkki taevasse ja seal oli nagu värav tunneli ees. Sealt tuli roheline pall ja lendas eemale, siis taandus see tunnel päikese poole ja "värav" kadus... Lihtsalt haihtus," kirjeldas Helen nähtut.

Kui "värav" päikese poole taandus, käis seal Heleni kinnitusel erinev värvidemäng, nagu oleksid diskotuled taevas olnud. "Lõpuks muutus see oranžiks ja haihtus äkki kogu oma tunneli ja väravaga," rääkis ta.

Heleni sõnul oli eriti huvitav see, et valgustunneli ees olevat n-ö väravat oli võimatu vaadata. "Silmadele oli nii valus," ütles ta.

Jälgisin lihtsalt sündmust ja ohhetasin. Kuidagi väga võimas tundus see.
Helen Mölder

Helen kahetseb, et tegi vaid paar fotot ning ei taibanud tervelt 15 minutit kestnud nähtust telefoniga filmida. "Jälgisin lihtsalt sündmust ja ohhetasin. Kuidagi väga võimas tundus see. Olen natuke kurb, et ei filminud seda situatsiooni, aga see oli sedavõrd müstiline."

Volke: tegemist on energofooriga

Ufoloog Igor Volke ütles Delfile, et tänane nähtus ei kuulu tavaliste loodusnähtuste hulka, vaid nn energofooride kategooriasse, mis on vaatlejale kui tundmatu lendav objekt ehk UFO.

"Energofoor on üldmõiste. Need on energeetilised ja tavaliselt valgustatud objektid keskkonnas ja reeglina plasma päritoluga," selgitas ufoloog.

Volke kinnitusel võivad energofoorid esineda eri suuruses ja värvuses ning täna pildistatud nähtus on kindlasti midagi niisugust.

Energofoorid nõuavad kas eriliste loodustingimuste kokkulangemist või mingisugust tehnogeenset situatsiooni.
Igor Volke

Sellised keskkonnaanomaaliad on Volke sõnul väga harvaesinevad. "Nad nõuavad kas eriliste loodustingimuste kokkulangemist või mingisugust tehnogeenset situatsiooni, aga ometigi esinevad Eestis."

Viimase paari kuu jooksul on see Volke andmetel viies teade taolisest nähtusest.

Hea lugeja, kui märkasid täna varahommikul Tallinnas Lasnamäe piirkonnas taevas midagi tavapäratut, anna sellest meile teada aadressil rahvahaal@delfi.ee.