Peaministri sõnul on visiidi fookuses julgeolekuküsimused ning Eesti kaitsetööstuse- ja infotehnoloogiaettevõtete suhete tugevdamine kohapealsete partneritega. "Ameerika Ühendriigid on meie strateegiline, kuid ka kasvava tähtsusega ekspordiparter. Seetõttu toetame riigina igati Eesti ettevõtete jalajälje suurendamist sel olulisel turul," ütles Rõivas valitsuse kommunikatsioonibüroo vahendusel.

Kavas on kolm avalikku esinemist ülikoolides. Esmaspäeval peab Rõivas e-ühiskonna teemalise kõne Harvardis, teisipäeval George Washingtoni ning kolmapäeval Duke'i ülikoolis. Peaministrit saadavad visiidil ka Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli rektorid.

Esmaspäeval külastab delegatsioon investeerimisfondi Matrix Partners, mille partnerite hulka kuulub eelmise aasta sügisest Eesti ettevõtja Hardi Meybaum.

Teisipäeval kohtub Rõivas USA Kongressi Esindajatekoja spiikri Paul Ryaniga, et arutada liitlassuhteid ning rääkida Balti regiooni julgeolekuküsimustest.

Peaminister avab teisipäeval Washingtonis ka Eesti–USA tulevikutehnoloogiate ja kaitsetööstuse seminari ning kohtub visiidi käigus USA suurte kaitsetööstusettevõtete Textroni ja Raytheoni juhtidega. Lisaks kohtutakse samal päeval Uberi juhatuse liikmega, et arutada jagamismajandust ning koostööprojekti maksude automatiseerimiseks.

Kolmapäeval külastab Rõivas postiteenuste ja -süsteemide loomisele keskendunud suurkorporatsiooni Bell & Howell, mis teeb laiaulatuslikku koostööd postipakkide logistikalahendusi pakkuva Eesti ettevõttega Cleveron.

Neljapäeval külastab peaminister Fort Stewarti sõjaväebaasi Georgias. Fort Stewart on USA idaosa suurimaid sõjaväebaase ning on kodubaasiks USA maaväe kolmandale jalaväediviisile, mille allüksused viibivad ka Eestis.

Peaministrit saatvasse äridelegatsiooni kuulub 20 ettevõtet. Äridelegatsiooni visiit on ette valmistatud koostöös EASiga.

Peaminister naaseb Eestisse 26. märtsi õhtul.