“See tibutants, mis viimased kuud on Nõmme noortemaja ümber toimunud, on väsitav ja rusuv kõigile ning see peab lõppema. Abilinnapea ja haridusameti juhataja peavad mõistma, et suur osa nõmmekatest ei soovi noortemaja kolimist Pääskülla,” rääkis Pillak.

Pillaku sõnul on ainuüksi petitsioon.ee keskkonnas 790 inimest andnud oma allkirja noortemaja tegevuse jätkamiseks Nurme, Õie ja Mai tänaval. Sellel lisanduvad veel allkirjad, mis on antud Nõmme Noortemajas kohapeal.

“Ükskõik kui püüdlikult ma ka pingutan, et abilinnapead ja haridusameti juhatajat mõista, siis jõuan ma ikka arusaamani, et neil tegelikult on sügavalt ükskõik, kus Nõmme lapsed ja noored huviharidust saavad. Nõmme traditsioonid ja oma kultuur jääb neile kaugeks. Kuid see on oluline siinsetele inimestele ja hea linnajuht arvestab oma kodukoha inimeste arvamusega, mitte ei sõida neist teerullina üle,” ütles Pillak.

Pillaku arvates on Nõmme noortemaja saatus üks nendest otsustest, kus lisaks numbritele paberil, tuleb usaldada Nõmme inimeste arvamust. Nõmmekad ütlevad, et soovivad noortemaja jätkamist praegusel kohal.

“Ma siiralt loodan, et lähiajal kuuleme me abilinnapealt otsust, et Nõmme noortemaja jätkab oma praeguses kohas ja kuid kestnud ebakindlus lõppeb,”​ täiendas Pillak.