15. märtsil valis Kristiine halduskogu oma esimeheks sots Maris Silla, kes sai üheksa häält. Senine esimees Vladimir Velman Keskerakonnast sai seitse.

Sild selgitas, et tegelikult oli opositsioonil Kristiine halduskogus algusest peale ülekaal, aga peale valimisi olid sotside seas veel aktiivsed Lauri Laats ja Vadim Belobrovtsev, kes ei toetanud Keskerakonnale vastu seismist, vaid soovisid nendega pigem koostööd teha.

Laats ja Belobrovtsev liitusid eelmisel aastal Keskerakonnaga ja said kohe linnastruktuuris omale soojad kohad. Seejärel hakkas sotside koostöö IRLi ja Reformierakonnaga soojenema.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar ütles, et peale 2013. aasta kohalikke valimisi oleksid Tallinna opositsioonierakonnad saanud võimu võtta viies halduskogus, kui kõik kolm oleksid omavahel koostööd teinud. Siis koostöö ei edenenud ja opositsiooni kätte jäid vaid Nõmme ja Kesklinn.

Sotsid otsustasid tollal teha koostööd Keskerakonnaga ja Pirita halduskogu esimeheks sai sots Barbi Pilvre Keskerakonna häälte toel. Kübara sõnul on nüüd aga koostöö paranenud ja on põhjust loota, et ka Mustamäe halduskogu esimehe koht läheb opositsioonile ja Pirital saab opositsioon endale halduskogu aseesimehe koha.

Viimasel ajal on Tallinna opositsioonierakondade koostöö saanud eluvaimu sisse. Kübara sõnul mängib selles olulist rolli ka linnapea Edgar Savisaare kriminaalasjaga seonduv. "Ka sotsid on aru saanud, et kui midagi teha, siis koos," ütles Kübar.

Halduskogusid peetakse üldiselt võimututeks. Silla sõnul võimaldab aga halduskogu esimehe koht panna kokku halduskogu päevakorda ja kutsuda halduskogusse esinema linnaosavanemat. Seni on Kristiine linnaosavanem käinud halduskogu ees heal juhul paar korda aastas.