"Tere hommikust, rassistid". Selline on Facebookis oleva Soome Odini sõdalaste kinnise grupi liikmete omavaheline tavapärane tervitus, vahendab Yle.

Grupis on kokku ligi 80 liiget, enamus neist üle kogu Soome elavad mehed, sekka ka mõni naine.

Yle toobki avalikkuse ette fotod grupis toimuvast ning sellest, kuidas seal esineb väga rassistlikke väljaütlemisi. Üks liige postitas näiteks pildi ämbris istuvast mustanahalisest lapsest ja kirjutas allkirjaks "järjekordne ämbritäis sitta". Selle peale sai grupi liige palju "pöial püsti" reaktsioone.

Lisaks kasutatakse sageli ka natsisümboleid (sealhulgas ka naiste poolt) ning poseeritakse piltidel relvadega.

Grupis on kirjas ka, et "situatsiooni tekkimisel" võib kasutada teleskoopnuia, gaasi või raudnukke, aga "nuga on juba liiga inetu".

Samuti selgub Yle materjalidest, et grupeering kasutab palju sloganeid ja hierarhiat, mis sarnanevad motojõukudele.

Nii on näiteks organisatsioonis erinevad staatused, nagu "täisliige", "toetav liige" ja "prospekt", kellest viimane on katseajal olev liige. Samuti kardetakse ilmselt infiltreerumist, kuna uusi liikmeid kontrollitakse väga hästi.

Yle toob enda artiklis välja ka rida seoseid, mille kohaselt on varasemalt ka kremlimeelseks ning mitteobjektiivseks ja lausa valet edastavaks portaaliks peetud MV-lehti samuti tugevalt seotud Odini sõdalaste liikumisega.

Grupeering on ise avalikult eitanud igasugust rassismi ning neonatslust puudutavat tegevust, seda ka oma avalikul Facebooki lehel.