Kiriku teatel on õndsa Maria Elisabeth Hesselbladi näol tegu algupärase luterlasega, kes hiljem roomakatoliku kirikus konfessiooni vahetas. 1942. aastal sai Hesselblad paavstilt loa nimetada oma liikumine Pühima Päästja Orduks, mille alla kuulub ka Pirita klooster Tallinnas.

Elisabeth Hesselblad (1870-1957) sündis Rootsis, kuid rändas töö otsinguil USA-sse. 1904. aastal sõitis Elisabeth Hesselblad USA-st Rooma, asutades seal 1911. aastal vaimuliku õeskonna, mis tugines Püha Birgitta reeglitele, kuid seadis ka uusi eesmärke.

Elisabeth Hesselbladi missiooniks oli juhendada õdesid nii, et nende tegevus toetuks tänapäeva vajadustele, sotsiaalsele ja oikumeenilisele teenimisele. Õndsa ema Elisabethi ajendil said birgitiinid Rooma südalinnas Piazza Farnesel tagasi maja, kus oli elanud ja surnud ordu asutaja Püha Birgitta.

Ema Elisabeth oli alati armastatud nii luterlaste kui ka katoliiklaste seas. 2000. aastal kuulutas paavst Johannes Paulus II ema Elisabethi õndsaks.

Birgitiinide ordu eesotsas täna on ema M. Tekla Famiglietti, kes kinnitati sellesse ametisse 1979. aastal. Ta kannab edasi ema Elisabethi tööd nii katoliku kirikus kui ka oikumeenilisel teenimisel.

Seoses ema Elisabethi pühakuks kuulutamisega juunis korraldatakse Pirita kloostris Tallinnas erinevaid sündmusi. Sündmustekalender on koostamisel. Võimalusel osalevad kanoniseerimisel Roomas ka Pirita õed.

Paavst kinnitas viie õndsa isiku kanoniseerimise eile hommikul. Pühakuks kuulutatakse veel õnnis Jose Gabriel del Rosario Brochero Argentiinast, õnnis Jose Sanchez del Rio Mehhikost ja õnnis Stanislaus Papczynski Poolast.