Terviseameti menetlus tuvastas, et Jüri perearstikeskuse arst ja juhatuse liige dr Riina Raudsik rikkus nii tarbijakaitseseadust, rahvatervise seadust kui ka tervishoiuteenuse osutamise määrust, kuna pakkus ohtlikku teenust ja levitas inimese tervist kahjustada võivaid ideid. Lisaks oma tervisekeskuses toimuvale propageeris dr Raudsik nimetatud ideid ka oma raamatus „Energiakriis“, mille väljaandjaks on märgitud kirjastus Pilgrim.

Kirjastuse juht Tiina Ristimets selgitas Eesti Päevalehele, et kirjastus ei lasknud meditsiinialaseid väiteid esitavat teost eelretsenseerida, kuna ei nähtud põhjust staažika arsti kirjutatus kahelda.

„Kõnealuse raamatu juures oleme olnud ainult tehnilised partnerid ja raamatu vahendajad ehk edasimüüjad, samamoodi nagu seda raamatut müüvad ka parimad raamatupoed Rahva Raamat ja Apollo. Selle põhjuseks on kõigil vast väga kõrge lugejanõudlus ja huvi. Doktor Riina Raudsik on 40-aastase staažiga perearst, kes on oma karjääri jooksul aidanud lugematul hulgal patsiente. Sellise kogemusega arsti sisulise töö usaldusväärsuses pole olnud kellelgi põhjust ju kahelda. Kuna tema enda paljud patsiendid teda väga hindavad ja soovitavad, siis sealt tuleneb ka kõrgendatud huvi tema raamatu vastu,“ ütles Ristimets.

Samuti märkis kirjastaja, et ka Ekspress Meedia on seotud küsitava väärtusega teoste väljaandmisega, kuna hiljuti ilmus Maalehe ja Varraku ühissarjas „Tarkusepuu“ raamatuid, mis sisaldasid esoteerilisi ja alternatiivtervise-teemalisi nõuandeid. Sellele väitele ei ole tõesti midagi vastu vaielda.