Vihjelause on järgmine: "Tegelikult olen mina Liivimaa parim e-etteütluse kirjutaja," lausus Agnes, haaras rüperaali, hüppas ronkmusta Tori täku selga ja galoppis mere poole.

Täna kell 10.30 korraldab Vikerraadio üheksandat korda emakeelepäeva e-etteütluse võistluse ja kell 10.05 antakse kirjutajatele veel viimaseid juhiseid. Kaheksa aasta jooksul on Vikerraadioni jõudnud ligi 18 000 etteütlust, igal aastal võtab võistlusest osa ühe rohkem koole ja klasse.

Etteütlus kõlab raadioeetris 14. märtsil kell 10.30 ja kuulajail tuleb tekst kirjutada etteütluse aknasse, mis ilmub samal hommikul Vikerraadio koduleheküljele. Kõige kiiremini täiesti korrektse teksti saatnud kuulajad on võitjad.

Võitjad selguvad viies kategoorias: õpilased, täiskasvanud, filoloogid ja emakeeleõpetajad, muu emakeelega inimesed ning välismaal elavad ja õppivad eestlased.

Arvesse lähevad kõik enne kella 11 saabunud etteütlused. Pärast kella 11 uudiseid selgitatakse tänavune tekst üksikasjalikult lahti ja võitjad kuulutatakse välja "Uudis+" saates algusega kell 12.15.

Kõik osalejad kirjutavad sama teksti, kuid lisaks üldvõitjale premeeritakse eraldi kategooriate võitjaid ja kõigi osalejate vahel loositakse samuti välja auhind. Peaauhind on tahvelarvuti, kategooriate parimad saavad raamatupoe kinkekaardid.

2016. aasta e-etteütluse teksti koostajad:
Peeter Päll, Eesti Keele Instituudi peakeelekorraldaja-vanemteadur
Maris Jõks, Postimehe keeletoimetaja-korrektor
Edward Kess, Brüsseli II Euroopa kooli eesti keele õpetaja, Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi liige
Martin Ehala, Tartu Ülikooli emakeeleõpetuse professor, vanemteadur
Maire Raadik, Eesti Keele Instituudi vanemkeelekorraldaja (nõuandjana)

E-etteütlust korraldavad koostöös Vikerraadio ja Eesti Emakeeleõpetajate Selts, auhinnad on välja pannud Haridus- ja teadusministeerium ja Rahva Raamat.