28-aastast naist rünnati Utter Pradeshi osariigis sõitnud bussis. Kaks ründajat sundisid naist enne vägistamist alkoholi tarbima, mistõttu naine ei suutnud toimunut hiljem meenutada, vahendas Independent.

Küll aga nägi toimunut pealt nurka peitunud kolmeaastane tütar, kes teatas sellest politseile. Mis asjaoludel 14-päevane imik surma sai, on ebaselge. Erinevad India väljaanded kirjutavad selle kohta, et ta kas kukkus ema sülest surnuks või vägistajad lõid ta surnuks.

Mõlemad vägistamise kahtlusalused, Ishwari Prasad ja Shiv Kumar, on vahistatud ja neid süüdistatakse grupivägistamises ja tapmises.

Rünnakut on võrreldud 2012. aastal toimunud juhtumiga, kus Delhi bussis rünnati meditsiinitudeng Jyoti Singhi, kes suri pärast vägistamist vigastustesse. See tekitas Indias laialdast nördimust ja pärast seda muudeti seadusi.

Sooküsimuste ja vägivalla ekspert Nandita Bhatla kommenteeris, et "uudised vägistamistest saabuvad üleriiklikes lehtedes katkematult". Ta nentis, et peale Singhi surma muudeti küll seaduseid ja politsei pöörab naistevastasele vägivallale rohkem tähelepanu, aga poliitikamuudatuste mõju pole laiemas ühiskonnas olnud kuigi suur.