Eile andis Tallinna linnavalitsus teada, et kinnitas ametisse uue Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi ning tema põhipalgaks saab 3500 eurot. Tekkis küsimus, kas see paljuvõitu ei ole. Panimegi ritta Tallinna linnaosade juhtivtöötajate palgaedetabeli, mis esialgset muljet igati kinnitab: Kaljulaid on selle tipus. Ta saab palka lausa 500 euro võrra enam kui veebruaris vallandatud linnaosajuht Karin Tammemägi, kes troonis enne vallandamist ise sellesama tabeli tipus. Ametikoha palk paisus niisiis kuuendiku võrra ehk ligi kolm korda rohkem vabariigi keskmisest.

Peale Kaljulaidi on ainus hetkel number kolmega algavat palka saav linnaosajuht Mustamäe vanem Helle Kalda, kelle põhipalk on kaunilt ümmargune 3000 eurot. Ülejäänud linnaosavanemad saavad 2700 eurot.

Tabelist on näha ka Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja kohalt lahkunud Priit Kutseri töötasuajalugu. Kui Põhja-Tallinnas oli tema põhipalk 2190 eurot, siis uuel ametikohal, ametist tagandatud linnapea nõunikuna on tema põhipalk 1500 eurot kuus. Küllap pehmendab seda maandumist lahkumisel saadud ligi 6500-eurone (neto) hüvitis ja asjaolu, et ta on nüüd vähemalt tinglikult lähemal oma erakonna juhile.

Statistikaameti andmetel oli Eesti keskmine brutokuupalk 2015. aastal 1065 eurot. 2014. aastaga võrreldes tõusis nii keskmine brutokuupalk 6,0%.

Viimastel aastatel ettevõttetele sotsiaalmeediapostituste tootmisega raha teeniud Kaljulaid asub Põhja-Tallinna vanemana tööle tuleval esmaspäeval, 14. märtsil.