Riid tekkis politsei andmeil selle pärast, et kipsis jalaga Merle Partsi sõidutanud mehe auto sulges haigla sõidukil tee. Haigla auto ei saanud ka tagurdada, sest taga seisis kiirabiauto, kirjutab SL Õhtuleht.

“Haigla autojuht palus, et Merle Partsi vedanud auto juht liigutaks oma sõidukit, sest see tõkestas tal tee,” sõnastas vahejuhtumi Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Madis Tilga.

Tekkinud tüli tagajärjel sai kohtunikku sõidutanud mees vigastada ja kirjutas selle kohta politseile avalduse. Partsi sõidutaja väitis, et haigla sohver vigastas teda autovõtmega.

Merle Parts teatas ajalehele, et temal pole toimunuga pistmist ja kaklusse tema ei sekkunud. “Intsident ei puuduta mind absoluutselt,” sõnas kohtunik. “Mina olen tunnistajaisik, olen pealtnägija. Mul ei ole autojuhti ega turvamehi. Ma olin juhuslikult selle sündmuse pealtnägija ja kõik.”

Hoolimata sellest, et asi väidetavalt temasse ei puutu, pani Merle Parts pahaks, et juhtunu ajalehe teatavaks sai. “Kust te selle informatsiooni saite? Kindlasti politseist. Ma pean tõesti paluma teenistusliku juurdluse algatamist. Ma ei räägi teile midagi. Ma olen põlvest saadik kipsis!”

Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg kinnitas vahejuhtumi toimumist ning lisas, et pärast intsidenti peatas haigla katseajaga tööl olnud autojuhiga töösuhte.

Merle Partsil pole see aga mitte esimene kord kahtlaste vahejuhtumite kaudu ajakirjandusse sattuda. Viimati pälvis maffiakohtunik kõrgendatud tähelepanu siis, kui tema kaela tabas turvamees Eero Torgeri seadusevastasest relvast tulistatud kuul. Torger põgenes, kuid politsei vahistas ta kaks tundi hiljem.

Miks kahe lapse ema Merle Parts ja kokaiini tarvitanud segase taustaga turvamees 2002. aasta 31. märtsi õhtul koos olid, on tänini teadmata. Avalikkusele on teadmata ka see, mille või kelle eest Torger Partsi kaitsma pidi.