Agendid otsisid läbi Lula maja São Paulos, Lula instituudi ruumid ning tema perekonnaliikmete majad, teatas Lula ja tema instituudi pressiesindaja José Chrispiniano AFP-le.

Brasiilia föderaalpolitsei tegi avalduse, milles kinnitas meedia varasemaid teateid dramaatiliste arengute kohta suures korruptsioonijuurdluses, mida nimetatakse Operatsioon Autopesuks.

Ametnike sõnul leidis operatsioon, mille käigus toimusid vahistamised ja läbiotsimised, aset kolmes osariigis, Rio de Janeiros, Bahias ja São Paulos. Uuritakse suurejoonelist varade kõrvaldamist ja altkäemaksukuritegusid riikliku naftafirma Petrobras ümber.

Neljapäeval avaldas Brasiilia ajakiri pommuudise, mille järgi on Lula ja praeguse presidendi Dilma Rousseffi lähedane liitlane, kellele on juba süüdistus esitatud, valmistumas nende vastu tunnistusi andma.

Aastatel 2003-2010 Brasiilia riigipea olnud Lulat, kes on endiselt üks Lõuna-Ameerika suurima riigi mõjukamaid isikuid, uuritakse seoses luksuskorteri ja maamaja väidetava omamisega. Need renoveerisid väidetavalt firmad, mida süüdistatakse osaluses Petrobrasi korruptsiooniskeemis.

Lisaks sellele on vahistatud Lula ja Rousseffi endine valimiskampaania juht João Santana, kes väidetavalt võttis vastu Petrobrasist kõrvale pandud raha.