Väidetav lennukitükk leiti Mosambiigi kanali ehk Mosambiiki ja Madagaskarit eraldava väina kaldalt. Esialgne fotograafiline vaatlus osutab, et leiu näol võib tõesti olla tegu kaks aastat tagasi kadunud Malaysia Airlinesi lennu MH370 rusudega.

Malaisia, Austaarlia ja USA eksperdid on näinud detaili fotosid ja esialgsetel andmetel võib see Boeing 777 küljest pärineda küll. Detailil on näha kiri „NO STEP“ ja see võib pärineda lennuki horisontaalstabilisaarori ehk lennukisaba küljes oleva tiivasarnase detaili küljest.

Boeing ise ega ka Malaysia Airlines pole valmis leidu kommenteerima, sest põhjalik uurimine seisab alles ees ning praegu on jutt alles spekulatsioonide tasemel.

Leiukoha näol on tegemist sama India ookeani piirkonnaga, kust mullu juulis leiti ainus rusutükk, mille kohta on olemas kinnitus, et see tollelt lennult pärineb. Mullune leid tuli nimelt Madagaskarist ida pool asuva Reunioni saare idarannikult. Spekuleeritud on ka mitme teise ookeanileiu üle, kuid need spekulatsioonid on jäänud kinnituseta.

Lend MH370 kadus 8. märtsil 2014 olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse, selle pardal oli 239 inimest.